ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία – Τα μέτρα για τους εργαζόμενους

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία – Τα μέτρα για τους εργαζόμενους

Κορονοϊός: «Μέλημά μας ήταν και παραμένει να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνοντας την εντατικοποίηση των ελέγχων στους οίκους ευγηρίας.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην Αττική για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως τόνισε, στο Λεκανοπέδιο έχει καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Τα μέτρα για τα γηροκομεία

«Για να πετύχουμε τον στόχο μας λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, ειδικά στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε σαρωτικούς ελέγχους στις μονάδες φροντίδων ηλικιωμένων με στόχο τις επόμενες 10 μέρες να έχουν ελεγχθεί όλοι οι χώροι.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα τα οποίο τίθενται σε εφαρμογή και αφορούν στους εργαζομένους στις συγκεκριμένες μονάδες.

  • Αναβολή μη αναγκαίων αδειών προς
  • Υποχρεωτικό το τεστ 48 ώρες πριν την επάνοδο τους στην εργασία
  • Αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό
  • Περιορισμός πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους
  • Αποφυγή επαφών που παρουσιάζουν συμπτώματα
  • Αν κάποιος εργαζόμενος έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα συνιστάται η θερμομέτρηση 2 φορές τη μέρα, η διαμονή σε διαφορετικό χώρο από το κρούσμα και αν είναι δυνατόν η μετακίνηση του σε άλλο σπίτι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στα 202 τα νέα κρούσματα - Ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο