ΕΛΛΑΔΑ

Απόρθητο φρούριο ο Έβρος: Σχηματίζονται ομάδες κρούσης - Κίνδυνος νέας «πολιορκίας»

Απόρθητο φρούριο ο Έβρος: Σχηματίζονται ομάδες κρούσης - Κίνδυνος νέας «πολιορκίας»

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αυξάνουν την ετοιμότητα στην περιοχή του Έβρου και των νησιών, επιχειρώντας να αποτρέψουν ένα νέο «κύμα» τουρκικής προκλητικότητας με… όχημα το μεταναστευτικό.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται αύξηση περίπου 20% στις ροές, με τους δουλεμπόρους να επιχειρούν την εισχώρηση μεταναστών από διάφορα σημεία του ποταμού και στη συνέχεια μεταφορά τους μέσω μεγάλων οδικών δικτύων προς την Θεσσαλονίκη.

Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που συλλαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές, αιτούνται πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, καθώς επικαλούνται πως ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία και αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αυξάνουν την ετοιμότητα στην περιοχή του Έβρου και των νησιών, επιχειρώντας να αποτρέψουν ένα νέο «κύμα» τουρκικής προκλητικότητας με… όχημα το μεταναστευτικό. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει το «σφράγισμα» του Έβρου, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Δύο ομάδες τύπου… ΕΚΑΜ από 30 άτομα η κάθε μία , θα σαρώνουν τον Έβρο προβαίνοντας σε «χειρουργικές» επεμβάσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων δουλεμπόρων και αποτροπής προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η στελέχωση θα γίνει επιλογή συνοριοφυλάκων που προσλήφθηκαν πρόσφατα. Θα επωμιστούν τις χερσαίες και παραποτάμιες περιπολίες σε ένα μεγάλο μήκος του ποταμού. Αυτές οι δύο ομάδες θα έχουν έδρα την Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα.

Από τις αστυνομικές σχολές Διδυμοτείχου και Κομοτηνής βγήκαν οι 400 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες και από την περασμένη Δευτέρα, οι 265 σε Ορεστιάδα και 135 σε Αλεξανδρούπολη, έχουν περάσει στην πρακτική τους εξάσκηση, ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να αναλάβουν πλήρη υπηρεσία.

Έρχεται ενίσχυση και στα νησιά

Αντίστοιχη θα είναι η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε 7 «δύσκολα» νησιά, με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν πρόσφατα. Από τους νέους συνοριοφύλακες οι 240 θα πάνε στη Μυτιλήνη, 100 στην Κω, 98 Χίο, 40 Λέρο, 30 Σάμο, 20 Σύμη, 12 Καστελόριζο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες. Οι 480 από αυτούς θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και ακόμη 266 θα ενισχύσουν τα νησιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απειλεί ο Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης