ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σαρωτικό προβάδισμα της ΝΔ - Πόσοι πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σαρωτικό προβάδισμα της ΝΔ - Πόσοι πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός

Προβάδισμα 20 μονάδων διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η καταλληλότητα του πρωθυπουργού ξεπερνά το 52% σύμφωνα με το βαρόμετρο της Opiniol Poll του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα άνω των 20 μονάδων λαμβάνοντας 40,3% έναντι 19,5 του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 5,8%, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 3% και ΜέΡΑ25 με 2,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι πλησιάζουν το 14%.

Την ίδια ώρα ψήφο εμπιστοσύνης σε Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση στον χειρισμό του τριπλού μετώπου του κορονοϊού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της οικονομίας δίνουν οι πολίτες που δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της οικονομίας εν μέσω κορονοϊού, αλλά και τους φόβους τους για την εντεινόμενη ένταση με την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την υψηλότερη δημοφιλία με 67% θετικές γνώμες έναντι 31% της Φώφης Γεννηματά, 28,4% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, 21,6% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 15% του Κυριάκου Βελόπουλου και 12% του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας και το ότι το 17% πιστεύει ότι ο κοροναϊός δεν υπάρχει, ενώ διχασμένη είναι η κοινωνία για το εάν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη για το ζήτημα των σχολείων, καθώς το 45% θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο ενώ το 43% έχει αντίθετη άποψη. Συνολικά, το 70% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πανδημία ενώ μόνο 15% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Φόβοι για θερμό επεισόδιο με Τουρκία

Πάνω από το 60% των πολιτών ανησυχούν για την τουρκική προκλητικότητα και θεωρούν ότι μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα θερμό επεισόδιο το αμέσως προσεχές διάστημα. Το 67% πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα το θέμα.

Την ίδια άποψη εκφράζει σχεδόν 1 στους 2 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (47%), ενδεικτικό της αποδοχής των κυβερνητικών ενεργειών στο μέτωπο των Ελληνοτουρκικών. Στο ερώτημα αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα το θέμα της Τουρκίας, θετικά απαντά μόλις το 19% ενώ αρνητικά το 72%.

Το 17% δέχεται στις θεωρίες περί συνωμοσίας για τον κορονοϊό
Αξιοπρόσεκτο είναι ένα ποσοστό της τάξης του 17% των πολιτών που πιστεύουν ότι ο κορονοϊός είναι ανύπαρκτος. Αυτές τις θεωρίες, πάντως, το 81% τις απορρίπτει. Μάλιστα 9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν τηρεί τα βασικά μέτρα, όπως είναι η χρήση μάσκας και αντισηπτικών.

Ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις, σχεδόν έξι στους δέκα έχει αισθανθεί συμπίεση των προσωπικών και οικογενειακών εισοδημάτων έναντι του 40% που έχει ανέπαφα τα έσοδα. Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης το 48% βάζει θετικό πρόσημο ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό έχει αντίθετη άποψη.

Το 18% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα κατάφερνε καλύτερα ενώ 73% έχει αντίθετη άποψη.

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στο ζήτημα των σχολείων. Το 45% θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο, ενώ το 43% έχει αντίθετη άποψη. Συνολικά, το 70% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πανδημία ενώ μόνο 15% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Πιο κοντά από ποτέ το οριστικό τέλος της Τουρκίας»