ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Και δεύτερος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες - Στα 308 τα θύματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Και δεύτερος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες - Στα 308 τα θύματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Η θλιβερή λίστα μεγαλώνει - «Καμπανάκι» για Αττική και διασωληνωμένους

Ένας 90χρονος είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (14/09), στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλευόταν.

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι στο ίδιο νοσοκομείο υπέκυψε ένας 71χρονος, ο οποίος επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα.

Οι νεκροί στη χώρα φτάνουν πλέον τους 308.

«Καμπανάκι» για Αττική και διασωληνωμένους

Ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές Αρχές, ο επαναλαμβανόμενα υψηλός ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική καθώς και η αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από τα 207 κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (13/09) ο ΕΟΔΥ, τα 120 -δηλαδή, περισσότερα από τα μισά- εντοπίστηκαν στην Αττική.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», Μίνα Γκάγκα, τόνισε μιλώντας στο Mega, ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι τρομακτική, καθώς υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης και τετραπλασιασμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Τόνισε μάλιστα πως για τους επόμενους μήνες, ειδικά στην Αττική, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους, σε καθημερινή βάση.

Οι διασωληνωμένοι

Η περίπτωση ενός 28χρονου άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με κορονοϊό και χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα έχει σημάνει συναγερμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο νεαρός άνδρας δεν είναι διασωληνωμένος και οι γιατροί εκφράζουν την ελπίδα ότι η κατάσταση της υγείας του θα εξελιχθεί καλά, ωστόσο παραμένουν προβληματισμένοι.

Το περιστατικό του 28χρονου επιβεβαίωσε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, λέγοντας μάλιστα ότι η εισαγωγή του άνδρα σε τόσο μικρή ηλικία στη ΜΕΘ ήταν μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων -σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ- φτάνει τους 54.

Από αυτούς, οι 16 είναι κάτω των 64 ετών. Συγκεκριμένα, μία περίπτωση είναι στην κατηγορία των 18 έως 39 ετών και 15 στην κατηγορία από 40 έως 64 ετών. Οι υπόλοιπες 38 αφορούν άτομα από 65 ετών και πάνω, γεγονός που δείχνει πως σχεδόν οι τρεις στους δέκα (29,6% για την ακρίβεια), είναι ηλικίας κάτω των 64 ετών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε:

Επιμένει η Τουρκία - Τσαβούσογλου: Γι΄αυτό δεν εκδόθηκε Navtex για το Oruc Reis