ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή (18/9)

Κακοκαιρία «Ιανός»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή (18/9)
IN TIME

Ξεκίνησαν ήδη τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός» - Δείτε ποια σχολεία κλείνουν την Παρασκευή 18/9 λόγω του μεσογειακού κυκλώνα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί αρκετές περιοχές λόγω του «Ιανού», του μεσογειακού κυκλώνα που θα σαρώσει την Ελλάδα, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή (18/09).

Η κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών, με αποτέλεσμα να κυρηχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αιτωολοακαρνανία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη μπαίνουν σε συναγερμό, λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τέθηκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε την εικόνα για Κόρινθο και Αττική».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως απηύθυνε έκκληση σε όσους μένουν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν να μην μείνουν στα σπίτια τους αλλά να φιλοξενηθούν αλλού.

Τα κλειστά σχολεία την Παρασκευή 18/9

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου τα σχολεία στην Ηλεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Ιανός που αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας.

Συγκεκριμένα:

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, που υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, εξαιτίας των προγνώσεων για την επικείμενη εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και για λόγους ασφάλειας των μαθητών, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή (18/9/2020) όλα τα σχολεία της Ζακύνθου λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία και στην Κεφαλονιά.

Επίσης, κλειστά θα μείνουν αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, του δήμου Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Σπύρου Μυλωνά.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός LIVE: Συναγερμός - Ο Ιανός «κύκλωσε» την Ελλάδα - Αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει»