ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας Ιανός: Πότε θα «χτυπήσει» την Αθήνα η έντονη κακοκαιρία (ΧΑΡΤΕΣ)

Κυκλώνας Ιανός: Πότε θα «χτυπήσει» την Αθήνα η έντονη κακοκαιρία (ΧΑΡΤΕΣ)
Intime News

Κακοκαιρία Ιανός: Στο μάτι του Μεσογειακού κυκλώνα, αναμένεται να μπουν τις επόμενες ώρες Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη, με τα πρώτα φαινόμενα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (17/09) έχει ξεκινήσει η κακοκαιρία να επηρεάζει τη δυτική Ελλάδα με κυριότερο στοιχείο προς το παρόν τους πολύ θυελλώδεις ανέμους 9 και τοπικά εντάσεως θύελλας 10 μποφόρ.

Το σύστημα έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός Μεσογειακού Κυκλώνα και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης το κέντρο του είχε φτάσει τα 995 hPa με τάση να πέσει περισσότερο προς το βράδυ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κύριο Θοδωρή Κολυδά η πορεία του αλλάζει συνεχώς και φαίνεται ότι το κέντρο του δεν μπορεί να περάσει από την Πελοπόννησο και να κινηθεί ανατολικότερα. Γι’ αυτό το λόγο προτιμά να παραμείνει στα νερά του Ιονίου τα οποία το τροφοδοτούν με υγρασία και ενέργεια.

Η Αττική θα μπει σε πολύ έντονα φαινόμενα τη νύχτα της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου και όχι από το απόγευμα της Παρασκευής όπου θα μπουν τα υπόλοιπα τμήματά της.

Σχετικά με την Εύβοια, ο κύριος Κολυδάς σημειώνει ότι οι πιθανότητες για πολύ έντονα φαινόμενα λιγοστεύουν καθώς όλο το σύστημα δείχνει την τάση να κινηθεί νοτιότερα.

Δείτε στη Gallery πώς κινείται η κακοκαιρία (ΧΑΡΤΕΣ):

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας «Ιανός» LIVE CAMS: Ξεκίνησε - «Σφυροκοπά» ΤΩΡΑ Ζάκυνθο και Πελοπόννησο