ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ιανός: Συγκλονιστικά βίντεο από επιχειρήσεις διάσωσης των ΕΜΑΚ σε Βόλο και Καρδίτσα

Κακοκαιρία Ιανός: Συγκλονιστικά βίντεο από επιχειρήσεις διάσωσης των ΕΜΑΚ σε Βόλο και Καρδίτσα
Intime News

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ομάδες των ΕΜΑΚ στο καταστροφικό πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός» στη χώρα, με επίκεντρο τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία.

Εικόνες αποκάλυψεις άφησε πίσω του ο «Ιανός» στα Ορφανά Καρδίτσας και τον Αλμυρό Βόλου.

Ολική είναι η καταστροφή στις περιοχές των Φαρσάλων και του Αλμυρού Βόλου, με τις καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες να είναι ανυπολόγιστες.

Από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες επιχειρήσεις διάσωσης από την Πυροσβεστική η οποία όπως αναφέρει έχει απεγκλωβίσει πάνω από 900 άτομα σε ολόκληρη την χώρα.

Στον Αλμυρό, η επιχείρηση διάσωσης των ΕΜΑΚ διήρκησε περίπου οκτώ ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 02:30 τα ξημερώματα.

Μέχρι στιγμής, η κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας. Μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα ήταν το πρώτο θύμα του «Ιανού» στον οικισμό Βασιλί Φαρσάλων, όπου διασώθηκαν και πολλά άλλα άτομα από τα σημεία όπου είχαν καταφύγει αρκετοί για να σωθούν.

Δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία, είναι ένας 63χρονος κτηνοτρόφος αλβανικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιος του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιο του, στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Την ίδια στιγμή, σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη των νερών στις κοινότητες Μεταμόρφωσης και Βλοχού, στο δήμο Παλαμά, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες ώρες ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Σακελλαρίου, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα το εν λόγω θέμα ανέφερε σήμερα στο κυβερνητικό κλιμάκιο ο ίδιος, ζητώντας να υπάρξει συνδρομή από το αρμόδιο υπουργείο. Να σημειώσουμε πως οι δύο περιοχές είχαν πλημμυρίσει τον Οκτώβριο του 1994 όπου είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία: Δείτε σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν Δευτέρα - Τρίτη