ΕΛΛΑΔΑ

Παγκράτι: Έφοδος της Αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα λόγω συνωστισμού

Παγκράτι: Έφοδος της Αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα λόγω συνωστισμού
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική έχει ξεκινήσει τις περιπολίες για να συμμορφωθούν οι απείθαρχοι, στα μέτρα που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Αν και για το επόμενο διάστημα απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους ανοιχτούς χώρους, δεν λείπουν οι περιπτώσεις με άτομα, κυρίως νέους, που δεν συμμορφώνονται με το μέτρο αυτό.

Έτσι, το βράδυ της Τρίτης (22/9), οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν έφοδο στην πλατεία Βαρνάβα και ζήτησαν από τον κόσμο που είχε συνωστιστεί να απομακρυνθεί, κάτι που έγινε χωρίς παρατράγουδα.

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας οι συναθροίσεις σε πλατείες και περίπτερα

Το απόγευμα της Τρίτης (22/9), ξεκίνησε το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας με τα περιπολικά με τα ηχητικά μηνύματα. Περίπου 50 περιπολικά στο κέντρο της Αθήνας με ηχητικά μηνύματα λένε στους πολίτες ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις και για λόγους δημόσιας υγείας απαγορεύεται ο συνωστισμός.

Το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο δεν αφορά μόνο στις πλατείες, καθώς αυτό που έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί είναι ότι έχουμε αρκετούς συνωστισμούς, ειδικά μετά τα μεσάνυχτα που κλείνουν τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, έξω από περίπτερα ή έξω από ψιλικατζίδικα.

Η Αστυνομία λοιπόν πηγαίνει και σε αυτούς τους χώρους και -αρχικά- με τα ηχητικά μηνύματα θα προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να μην συγχρωτίζεται. Εάν αυτό όμως δεν είναι κατανοητό, θα υπενθυμίζει το πρόστιμο των 150 ευρώ και αν δεν γίνει πάλι κατανοητό το πρόστιμο θα επιβάλλεται.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Τι λέει για το ενδεχόμενο νέου lockdown πριν από το χειμώνα