ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Χειροπέδες σε γιατρό για «φακελάκια» - Πώς τον «παγίδευσαν» (vid)

Αθήνα: Χειροπέδες σε γιατρό για «φακελάκια» - Πώς τον «παγίδευσαν» (vid)
Unsplash

Για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της παράβασης καθήκοντος κατηγορείται χειρουργός σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, ο οποίος συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο γιατρός, στο διάστημα από 14 έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε πέντε περιπτώσεις έλαβε από ασθενείς συνολικά 1.600 ευρώ, για ιατρικές πράξεις που είχε πραγματοποιήσει. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πώς τον «παγίδευσαν»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο γιατρός που συνελήφθη κατηγορείται ότι ζήτησε φακελάκι από ασθενή με σοβαρό πρόβλημα για να τον χειρουργήσει.

Ο άνθρωπος δεν είχε τόσα λεφτά και έκανε παζάρια στον γιατρό, ενώ φαίνεται να τον παρακαλούσε να κατεβάσει την τιμή και να δεχθεί να τον χειρουργήσει με λιγότερα λεφτά. Ο γιατρός προβάλλοντας του, πιθανόν, τη σοβαρότητα του χειρουργείου δεν έκανε βήμα πίσω. Έτσι ο ασθενής αποφάσισε να κάνει αυτό που έπρεπε: απευθύνθηκε στο τμήμα εσωτερικών Υποθέσεών.

Οι έμπειροι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση και ο γιατρός πηρέ όλο το ποσό όπως ζήτησε, μόνο που τα χρήματα ήταν προσημειωμένα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα - Τελεσίγραφο Χαρδαλιά: «Αν δεν αποδώσουν, πάμε σε καραντίνα»