ΕΛΛΑΔΑ

Στρατός Ξηράς: Πολύτιμη βοήθεια στους πληγέντες από την κακοκαιρία – Προσωπικό, μέσα και φαγητό

Στρατός Ξηράς: Πολύτιμη βοήθεια στους πληγέντες από την κακοκαιρία – Προσωπικό, μέσα και φαγητό

Όταν η Πολιτεία το έχει ανάγκη, οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν πάντα «παρών».

Άμεση, πολυδιάστατη και κυρίως πολύτιμη και αποτελεσματική είναι η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και νησιά του Ιονίου.

Ο Στρατός Ξηράς με το προσωπικό και τα μέσα του συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας, στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά και στην προμήθεια φαγητού.

Η κοινωνική προσφορά άλλωστε των Ενόπλων Δυνάμεων είναι γνωστή, μιας και τα στελέχη των τριών Κλάδων δηλώνουν πάντα «παρών» σε κάθε περίσταση, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση αποστολών για τη στήριξη και την παροχή βοήθειας όταν η Πολιτεία το έχει ανάγκη.

Μετά τις φοβερές καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, ο Στρατός Ξηράς, κατόπιν εντολής του ΓΕΕΘΑ και έγκρισης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνδράμει στην αποκατάσταση των περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός» διαθέτοντας προσωπικό και μέσα.

Συγκεκριμένα:

Περιοχή Καρδίτσας:

-8 Αξιωματικοί και 15 Οπλίτες
-3 Προωθητές Γαιών
-2 Εκσκαφείς Τάφρων
-2 Ρυμουλκά Οχήματα Μεταφοράς Μηχανημάτων
-1 Φορτωτής Γαιών
-4 Ανατρεπόμενα Οχήματα

Νήσος Κεφαλληνία:

-2 Αξιωματικοί και 10 Οπλίτες
-2 Οχήματα Γενικής Χρήσεως
-2 Προωθητές Γαιών
-3 Εκσκαφείς Τάφρων
-4 Ρυμουλκά Οχήματα Μεταφοράς Μηχανημάτων και 3 ανατρεπόμενα οχήματα (φορτηγά).

Επιπρόσθετα ο Στρατός Ξηράς παρασκευάζει καθημερινά 700 μερίδες φαγητού, για τους πληγέντες της περιοχής της Καρδίτσας, ενώ προσωπικό του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού παρείχε τις πρώτες βοήθειες και απεγκλώβισε ηλικιωμένη σε πληγείσα περιοχή της Κεφαλληνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ενδεχομένως πολύ να μην το γνωρίζουν, όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν πολύπλευρο κοινωνικό έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα - Ποια καταστήματα κλείνουν