ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ – ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 1.000 άτομα στη Μήλο - Βρέθηκαν 12 κρούσματα

Κορονοϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 1.000 άτομα στη Μήλο - Βρέθηκαν 12 κρούσματα
neakriti.gr

Συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, στο οποίο έχουν εντοπιστεί 12 κρούσματα κορονοϊού - Το πλοίο κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πειραιά                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Συνολικά 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό, μετά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Στο κρουαζιερόπλοιο εκτός του πληρώματος υπάρχουν περίπου 1.000 επιβάτες, όλοι Γερμανοί πολίτες, όπως μεταδίδει το ekriti.gr.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το πλοίο θα επέστρεφε στο λιμάνι του Ηρακλείου από τη Μήλο όπου βρίσκεται, ωστόσο την τελευταία ώρα πηγές από το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι το κρουαζιερόπλοιο θα επιστρέψει στον Πειραιά.

Πριν την αναχώρηση του πλοίου έγιναν 150 δειγματοληπτκά τεστ κορονοϊού στο πλήρωμα, εκ των οποίων τα 12 βγήκαν θετικά.

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Δείτε εικόνες του πλοίου που βρίσκεται ανοικτά της Ιεράπετρας από το zarpanews.gr:

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στο Ράδιο Κρήτη, Γιάννη Βαρδαβά, η ενημέρωση που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα, είναι ότι τα τεστ θα επαναληφθούν και σήμερα, ενω το κρουαζιερόπλοιο κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι το «Mein Schiff 6» είναι το πρώτο πλοίο που ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και προσέγγισε τον Πειραιά μετά από εξάμηνη αναστολή της κρουαζιέρας στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Δείτε που βρισκόταν το πλοίο όταν έγινε γνωστό, πως νόσησαν οι 12 άνθρωποι:

Δείτε στα επόμενα βίντεο το εσωτερικό του πλοίου:

Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφ. Κρήτης: Τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο απομονώθηκαν

Ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, μιλώντας στιν Alpha 98.9, για το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα τόνισε ότι «Εμείς στο λιμάνι και η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου είχαμε συντάξει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αυστηρά πρωτόκολλα. Βάσει του πρωτοκόλλου, ζητήσαμε δειγματοληπτικά να γίνουν τεστ και σήμερα ενημερωθήκαμε ότι 12 άτομα από το πλήρωμα είναι θετικοί».

Όπως είπε, «αυτοί οι άνθρωποι έχουν ήδη απομονωθεί σε ειδικές καμπίνες και ιχνηλατούνται οι στενές επαφές τους και βάσει πρωτοκόλου θα πρέπει στο λιμάνι που θα καταπλεύσει τα θετικά κρούσματα να κατέβουν. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου πρέπει να φροντίσει να έχει βρει όχημα μεταφοράς των θετικών κρουσμάτων σε ξενοδοχείο απομόνωσης και όταν παρέλθει η απομόνωση να επαναπατριστούν».

«Θα γίνει στους 12 νοσούντες τεστ επαλήθευσης. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι οι θετικοί στον ιό εργαζόμενοι προέρχονται από διάφορα πόστα. Αλλά ας περιμένουμε την επιβεβαίωση, να δούμε και τα δεύτερα δείγματα» τόνισε ο κ. Παπαδάκης.

«Κανονικά θα έπρεπει να έρθει στο λιμάνι Ηρακλείου, το λιμάνι εκκίνησης» είπε, ωστόσο με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6 θα καταπλεύσει στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Επόπτη Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, «έχουμε θέσει πολύ αυστηρές προδιαγραφές, όλοι οι επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό έχουν αρνητικό τεστ για να επιβιβαστούν και όλο το πλήρωμα είχε αρνητικό τεστ και έκτοτε δεν κατέβηκαν από το πλοίο. Όταν κατεβαίνουν οι επιβάτες από το αεροπλάνο, μπαίνουν σε συγκεκριμένα πούλμαν απευθείας και πηγαίνουν απευθείας στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θερμομετρώνται και ελέγχονται καθημερινά».

«Εκτιμώ ότι το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει για λίγο σε καραντίνα στο λιμάνι του Πειραιά για να γίνουν οι έλεγχοι σε συνεργασία του Λιμεναρχείου με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία» κατέληξε.

Εκτάκτως στη Λακωνία Τσιόδρας και Παπαγεωργίου

Στη Λακωνία μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

Συναγερμός στην Αρεόπολη από τα 32 θετικά κρούσματα

Ανησυχία επικρατεί στον Ευρώτα της Λακωνίας μετά τα 32 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή. Ειδικότερα, 32 εργάτες γης βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Στο MEGA μίλησε ο διευθυντής του κέντρο υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης για την ανταπόκριση του δήμου στο περιστατικό αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Μαριόλη, πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή όπου έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μια εκτεταμένη ιχνηλασία και η περιοχή έχει μπει από χθες σε διαδικασία ανίχνευσης του ιού.

Αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση τα σπίτια των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό.

Έχει γίνει προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικός για τη φύλαξη των θετικών κρουσμάτων. Για να εξακριβωθεί το πότε ξεκίνησε η διασπορά του ιού και από πού, θα γίνει αιμοληψία από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο: Όλη η αλήθεια για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας - Ποιους ψάχνει η ΕΥΠ;