ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: «Φοβόμαστε ότι δεν γίνεται επαρκή εφαρμογή των μέτρων στα γηροκομεία»

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: «Φοβόμαστε ότι δεν γίνεται επαρκή εφαρμογή των μέτρων στα γηροκομεία»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, μίλησε στο Mega, για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, αλλά και τον εφιάλτη των κρουσμάτων σε γηροκομεία.

«Αν έχουμε αυτό που φαίνεται να υπάρχει, μια σταθεροποίηση, θα κρατήσουμε αυτή τη συζήτηση γι αργότερα. Αν έχουμε σταθεροποίηση θα έχουμε και αποκλιμάκωση», τόνισε αρχικά ο κ. Εξαδάκτυλος ερωτηθείς για την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων.

«Θα κρατήσει λίγο χρόνο μέχρι την αποκλιμάκωση. Η Αττική εξετάζεται σε καθημερινή βάση. Η υπόλοιπη χώρα παρουσιάζει μια κατάσταση ελεγχόμενη πλήρως», πρόσθεσε.

Σχετικά με την έντονη ανησυχία μετά τη «βόμβα» με τα θετικά κρούσματα στο γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε: «πρέπει να δούμε το γιατί και που δεν τηρούνται ενδεχομένως τα μέτρα στα γηροκομεία. Αν υπάρχει τήρηση των μέτρων και δεν αποδίδουν θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα μέτρα. Αλλά φοβόμαστε ότι δεν γίνεται επαρκή εφαρμογή των μέτρων».

«Εξετάζουμε και το πως θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τα υπάρχοντα μέτρα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις μελέτες που γίνονται από τα Πανεπιστήμια της χώρας ανέφερε πως: «αυτά που εκτιμούν πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν, θα λάβουμε μέτρα για να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις, αυτό πρέπει να είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Βράζει» η Αττική – Η ατζέντα των νέων μέτρων και η κρισιμότητα των επόμενων ημερών