ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – «Σωτηρία»: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου - Πότε θα επαναλειτουργήσει η θωρακοχειρουργική

Κορονοϊός – «Σωτηρία»: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου - Πότε θα επαναλειτουργήσει η θωρακοχειρουργική

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤο νοσοκομείο με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε τα 5 κρούσματα κορονοϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η διοίκηση του νοσοκομείου "Σωτηρία" σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι οι 3 γιατροί και οι δύο νοσηλευτές βρίσκονται σε νοσηλεία στα σπίτια τους ενώ 38 άτομα υποβάλλονται σε τεστ.

Επίσης τονίζει ότι απολυμάνθηκε η Θωρακοχειρουργική κλινική η οποία και εφημερεύει το Σάββατο, οπότε και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Σωτηρία»:

Σχετικά με δημοσιεύματα περί παύσης λειτουργίας της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», επισημαίνονται τα εξής:

  • - Εντοπίστηκαν χθες 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 ιατρικού προσωπικού και 2 νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής).
  • - Οι εν λόγω φορείς τελούν σε οίκοι νοσηλεία.
  • - Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid.
  • - Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.
  • - Η Κλινική εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και εκτιμάται – με τα παρόντα στοιχεία – η ετοιμότητα λειτουργίας της.

Αγωνία για τις ΜΕΘ: Πόσες κλίνες είναι κενές

Οι 40 από τις 110 κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι σήμερα ελεύθερες σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Έθνος με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ετοιμάζει σχέδιο για την περίπτωση που αυξηθούν κατακόρυφα τα περιστατικά κορονοϊού που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Ειδικότερα στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα οι 50 νέες κλίνες για κορονοϊό στο Νοσοκομείο Σωτηρία που αποτελούν δωρεά της Βουλής.

Ήδη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ετοιμάζει πυρετωδώς τις εγκαταστάσεις ώστε να λειτουργήσουν χωρίς καθυστέρηση πριν αρχίσει ο βαρύς χειμώνας και αυξηθούν και καταγραφούν και περιστατικά γρίπης. Από την άλλη στις 110 κλίνες ΜΕΘ covid-19 θα προστίθενται καθημερινά και άλλα κρεβάτια σε εντατικές, που σήμερα νοσηλεύουν ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Σύμφωνα με το Έθνος οι πάσχοντες που δεν θα έχουν προσβληθεί από κορονοϊό αλλά θα χρειάζονται εντατική θεραπεία, θα μεταφέρονται στις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες σε αυτή τη φάση της πανδημίας θα διαθέσουν περισσότερες κλίνες στο ΕΣΥ με τη σχετική αποζημίωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταλήψεις: Τα 4 μέτρα για να «σπάσουν» - Τι ισχύει για απουσίες και τηλεκπαίδευση