ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έφτασαν στην ΚΕΔΕ οι νέες προδιαγραφές για τις μάσκες

Κορονοϊός: Έφτασαν στην ΚΕΔΕ οι νέες προδιαγραφές για τις μάσκες

Έχει δρόμο ακόμα το φιάσκο με τις μάσκες

Εστάλησαν από το υπουργείο Υγείας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) οι νέες προδιαγραφές για τις μάσκες.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαστεργίου στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της που είναι σε εξέλιξη.

Η ΚΕΔΕ,σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, έχει αποτανθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το αν πρέπει να διεξαχθεί ή όχι νέος διαγωνισμός για την παραγωγή τους.

Το χρονικό

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς αρκετές από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά είχαν ακατάλληλο μέγεθος, η ΚΕΔΕ είχε αποφασίσει την αναστολή παραγωγής των μασκών εν αναμονή των νέων προδιαγραφών που θα ορίσει το υπουργείο Υγείας.

Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι μοιράστηκαν στα σχολεία μάσκες υπερβολικά μεγάλες για τους μαθητές.

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» είχε αναφέρει ειδικότερα η ΓΓ Δημόσιας Υγείας σε ανακοίνωση της, καταλήγοντας ότι επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Νεκρή νεαρή με δύο σφαίρες στο κεφάλι (σκληρές εικόνες)