ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Απεργούν σήμερα διανομείς, ντελίβερι και κούριερ - Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία: Απεργούν σήμερα διανομείς, ντελίβερι και κούριερ - Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Πέμπτη, κούριερ, διανομείς και εξωτερικοί υπάλληλοι που εργάζονται με δίκυκλο.

Οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα επαγγέλματα, θα προχωρήσουν και σε μοτοπορεία στις 11 το πρωί, με αφετηρία το Πεδίο του Άρεως όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωσή τους.

Όπως αναφέρουν, ζητούν να τους δοθούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, να ενταχθούν σε μία ενιαία ειδικότητα και να τους προμηθεύεται εταιρικό δίκυκλο, μεταξύ άλλων.

«Σχεδόν πριν ένα χρόνο, τον Απρίλη του 2019, συναντηθήκαμε συνάδελφοι, ντόπιοι και μετανάστες, σε μία απεργιακή μοτοπορεία που ως χείμαρρος κατέκλυσε το κέντρο της πόλης διεκδικώντας και φωνάζοντας για εταιρικό δίκυκλο, μέσα ατομικής προστασίας, ενιαία ειδικότητα, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, κερδίσαμε την ψήφιση του νόμου 4611/2019. Αρκετοί συνάδελφοι είδαν εταιρικά μηχανάκια, κράνη, πληρωμένες βενζίνες, περισσότερα ένσημα και τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 100 ευρώ τον μήνα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, με τις πράξεις μας δείξαμε πως αν αγωνίζεσαι με συνέπεια και πείσμα, συλλογικά και οργανωμένα τότε παίρνεις νίκες, αλλά τίποτα δεν μας σταματά μέχρι κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να παίρνει αυτά που δικαιούται, μέχρι να μην ξαναβαφτεί η άσφαλτος με αίμα συναδέλφου», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους για την απεργία.

«Η απεργία για εμάς είναι μια μακρόχρονη διαδικασία. Αντί να δίνουμε συνεντεύξεις, οργώνουμε τις πιάτσες και τα καταστήματα των ταχυμεταφορικών, μιλάμε, γνωριζόμαστε, ενημερώνουμε, ακούμε. Θέλουμε να μοιράζουμε την εφημερίδα στους χώρους εργασίας. Θέλουμε η απεργία να συζητιέται στις πιάτσες, να... ζυμώνεται, να βάζει ο καθένας το λιθαράκι του, να διαδίδεται και να εμπλουτίζεται ο απεργιακός λόγος, να γνωρίζει όλη η κοινωνία πως οι κούριερ, οι διανομείς και οι υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών απεργούν και διεκδικούν τα αυτονόητα», προσθέτουν στην ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι δείχνει η ιστορική απόφαση για το «διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή»