ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός στην Κρήτη: Νέο κρούσμα σε σχολείο - Θετικός μαθητής

Κορoνοϊός στην Κρήτη: Νέο κρούσμα σε σχολείο - Θετικός μαθητής

Ενημερώθηκαν άμεσα οι γονείς και οι μαθητές ενώ λήφθηκε η απόφαση να κλείσει το τμήμα για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μόλις η οικογένεια του μαθητή έμαθε πως είναι θετικός στον κορονοϊό, κινητοποιήθηκε άμεσα και ενημέρωσε για την διάγνωση την διεύθυνση του 5ου ΕΠΑΛ στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Οι κινήσεις ήταν άμεσες καθώς τηρήθηκε με ευλάβεια το πρωτόκολλο. Ενημερώθηκαν οι γονείς και οι μαθητές ενώ λήφθηκε η απόφαση να κλείσει το τμήμα για 14 ημέρες. Ήδη έχει προχωρήσει η απολύμανση όλου του σχολείου ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλατήσεων», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Μανώλης Καρτσωνάκης.

Επίσης, εντός της ημέρας – όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης – η κινητή μονάδα υγείας του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη δομή ώστε να εξεταστούν περί τα 50 άτομα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ekriti, ανησυχία εκφράζουν γονείς, οι οποίοι αναφέρουν ότι τα παιδιά τους μεταφέρονταν μέχρι και χθες με το αστικό λεωφορείο, με τον μαθητή που βρέθηκε θετικός και ζητούν μέτρα προστασίας.

Μπορεί το συγκεκριμένο τμήμα της β’ λυκείου να έκλεισε εξαιτίας του κρούσματος για 14 ημέρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα μαθήματα, όπως αναφέρει το cretapost.

«Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Θα οργανωθούμε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα – ίσως και σήμερα – τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης ώστε να μην χαθεί ο χρόνος στην σχολική χρονιά», επεσήμανε στο cretapost ο Μανώλης Καρτσωνάκης.

Παράλληλα, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης τονίζει πως τέτοια περιστατικά είναι αναμενόμενα.

«Δεν χρειάζεται να προκαλείται πανικός. Από την έναρξη του σχολικού έτους ήμασταν προετοιμασμένοι για κρούσματα σε σχολεία. Είναι κάτι αναμενόμενο και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με ιερέα: Γύρισε πορνό μέσα στην εκκλησία με δυο γυναίκες