ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Eικόνες χάους στο Νέο Ηράκλειο – Έπεσαν δέντρα, καταστράφηκαν περιουσίες

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Eικόνες χάους στο Νέο Ηράκλειο – Έπεσαν δέντρα, καταστράφηκαν περιουσίες

Καιρός: Χάος άφησε πίσω της η κακοκαιρία - Αν και είχε μικρή διάρκεια προκάλεσε πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα στο Νέο Ηράκλειο - Πάνω από 130 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική - Προβλήματα και στις γραμμές του ΗΣΑΠ αλλά και διακοπές ρεύματος στην Αττική. 

Ξηλωμένες σκεπές, πεσμένα δέντρα, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, σπίτια πλημμυρισμένα στο Ηράκλειο, κίνηση στους δρόμους, προβλήματα παντού.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ευδοκίας Μύτιλη:

Η νεροποντή ξεκίνησε λίγο πριν από τις 06:00 και μέσα σε μια ώρα πλημμύρισαν δρόμοι, έπεσαν δέντρα, προκλήθηκαν καταστροφές, κυρίως στο Νέο Ηράκλειο.

Οι κλήσεις που έχει δεχτεί έως αυτή την ώρα η Πυροσβεστική είναι περισσότερες από 137, οι 27 απ’ αυτές για απάντληση υδάτων και οι υπόλοιπες για αφαίρεση αντικειμένων.

Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου στο Newsbomb.gr: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος

Να κηρυχθεί ο δήμος Νέου Ηρακλείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει η δημοτική αρχή από την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία μετά το καταστροφικό μπουρίνι που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές το πρωί της Τρίτης (13/10).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος οι καταστροφές είναι μεγάλες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τον ανεμοστρόβιλο έχουν πέσει 150 δέντρα με αποτέλεσμα να έχει κοπεί στα δύο το οδικό δίκτυο.

«Τα δέντρα θα απομακρυνθούν μέσα στην ημέρα ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία όμως χρειαζόμαστε 2 – 3 ημέρες προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου.

Και πρόσθεσε: «φθορές έχουν υποστεί και πολλές ιδιοκτησίες. Ακόμα όμως δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα αφού δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών».

Κακοκαιρία: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας

Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται το πρωί.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Στην υπόλοιπη χώρα

Από τις 5 τα ξημερώματα η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά σε ορισμένες περιοχές, που συνοδεύονται από πολλούς κεραυνούς.

Η κακοκαιρία, που έχει πλήξει από χθες πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, έφτασε και στα κεντρικά της χώρας, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στο λεκανοπέδιο.

Η ισχυρή καταιγίδα είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα στις οδικές αρτηρίες, καθώς ο όγκος του νερού ήταν μεγάλος και αυτό είχε σαν συνέπεια πολλοί δρόμοι να μετατραπούν σε «ποτάμια».

Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κυκλοφορία από νωρίς με συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσος Σοφίας και αλλού. Δείτε ποιους δρόμους να αποφύγετε.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έως και λίγο πριν τις 8 το πρωί είχαν γίνει 125 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων με το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία και το κέντρο της Αθήνας. Κατά την πυροσβεστική, μάλιστα, η τάση είναι αυξητική.

Να σημειωθεί πως τροχαίο που σημειώθηκε στο ύψος της Γέφυρας Ροσινιόλ, στο ρεύμα προς Λαμία, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κίνηση των οχημάτων.

Δυσκολίες στην κυκλοφορία εντοπίζονται επίσης στη Μεσογείων από το ύψος της Αγίας Παρασκευής μέχρι τον Χολαργό, στην Αλεξάνδρας, καθώς και δρόμους γύρω από το κέντρο.

Εκτροχιασμός βαγονιού τρένου στη Χαλκίδα

Εντωμεταξύ τον εκτροχιασμό βαγονιού τρένου του ΟΣΕ στη Χαλκίδα προκάλεσε το πρωί της Τρίτης η πτώση βράχων που σημειώθηκε στις γραμμές.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη δεν υπάρχουν τραυματίες και οι επιβάτες του τρένου μεταφέρονται ήδη προς Αθήνα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ στην περιοχή μεταβαίνουν συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να επιχειρήσουν να επαναφέρουν το βαγόνι στις γραμμές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, όταν και αναμένεται σταδιακή βελτίωση της χώρας, η οποία θα αρχίσει από τα δυτικά. Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε την πορεία της καταιγίδας:

Προβλήματα στην Κέρκυρα

Ισχυρές καταιγίδες επηρέασαν τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Αρκετές περιοχές στην Κέρκυρα, κυρίως στο κέντρο του νησιού και δρόμοι έχουν πλημμύρησαν, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.

Το Αργοστόλι έγινε… Βενετία μέσα σε 10 λεπτά

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, η βροχή που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (12/10), είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρήσει για ακόμα μία φορά η παραλιακή στο Αργοστόλι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο.

Eνδεικτικό της έντασης των φαινομένων είναι το γεγονός πως οι κορυφές των καταιγιδοφόρων νεφών ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται ότι πάνω από 10.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις είχαν καταγραφεί μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Πάνω από 9.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες της Δευτέρας στο Ιόνιο, έγραψε στο Facebook ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Αρναούτογλου: Έβρεξε σε 12 ώρες στην Κέρκυρα όσο στην Αττική σε ένα τρίμηνο

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της κακοκαιρίας που έπληξε την Κέρκυρα μεταδίδει στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος αναφέρει ότι στην Κέρκυρα έβρεξε τις τελευταίες 12 ώρες όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο.

«Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ’ αυτό έβρεξε όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο! Ευτυχώς τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά!

ΚΕΡΚΥΡΑ 103.2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
ΛΕΥΚΑΔΑ 62.8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 43.2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 42.6 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
ΔΩΔΩΝΗ 40.8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά - θερμό επεισόδιο με Oruc Reis: Ποια θα είναι η επόμενη NAVTEX των Τούρκων;