ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Πώς εξηγείται το ακραίο φαινόμενο που έφερε καταστροφές - Νοσηλεύεται 65χρονη

Νέο Ηράκλειο: Πώς εξηγείται το ακραίο φαινόμενο που έφερε καταστροφές - Νοσηλεύεται 65χρονη

Καιρός: Μία μέρα μετά τις απίστευτες καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο η τοπική κοινωνία μετρά τις πληγές της ενώ επιχειρεί να εξηγήσει πώς προκλήθηκαν τόσες ζημιές από μία κακοκαιρία λίγων ωρών.

Ο απολογισμός μετρά τρία άτομα τραυματίες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που ήταν μέσα στο σπίτι της όταν την καταπλάκωσε τοίχος ο οποίος έπεσε και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών το πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο MEGA για τις εικόνες καταστροφής που σημειώθηκαν στο Νέο Ηράκλειο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το φαινόμενο οφείλεται σε δυο παράγοντες. Αφενός στον κίνδυνο, στο ίδιο το φαινόμενο δηλαδή και αφετέρου στην τρωτότητα των συστημάτων.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο εστιάζεται σε ένα σημείο. Ο λόγος για τον οποίο σημειώνονται μεγάλες καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα είναι ότι αυτά είναι πλέον πιο έντονα λόγω της κλιματικής κρίσης και ότι έχουμε γίνει πιο ευάλωτοι.

Κάτοικος της περιοχής κατέθεσε τη μαρτυρία της λέγοντας πως αν και το φαινόμενο κράτησε 5-10 λεπτά, η αίσθησή του θύμιζε σεισμό. Ο αντιδήμαρχος του Νέου Ηρακλείου, Ηλίας Μοσχονάς δήλωσε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο για το Νέο Ηράκλειο, το οποίο έχει δημιουργήσει πάρα πολλές ζημιές. Αυτό που ζητούν πλέον είναι να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν.

Σοκάρει ο γιος της 65χρονης - «Ήταν λιπόθυμη με αίματα στο κεφάλι»

Σοκαριστική είναι η περιγραφή του γιου της 65χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά από την ξαφνική καταιγίδα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και νοσηλεύεται στην Εντατική.

«Έχει σπάσει το σαγόνι, την γνάθο της άσχημα. Ευτυχώς η μητέρα μου μάλλον κατάλαβε και πήγε να φύγει προς το δωμάτιο μέσα αλλά κάτι πρέπει να πετάχτηκε και να την χτύπησε. Ήταν λιπόθυμη και για λίγη ώρα δεν απαντούσε. Εγώ έψαχνα αλλού και φώναζα και δεν μου απαντούσε. Το κεφάλι της είχε αίματα. Μέχρι και τα κάγκελα τα λύγισαν. Αυτό το πράγμα που ήρθε λύγισε τα κάγκελα και τα έχει κολλήσει μέσα. Χτύπησαν στην πόρτα και τον τοίχο και το έριξαν», ανέφερε ο γιος της 65χρονης γυναίκας μιλώντας σε εκπομπή του Mega.

Η 65χρονη οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην Εντατική με σπασμένη γνάθο όταν η ξύλινη πέργκολα γειτονικού σπιτιού, ξεκόλλησε από τον μανιασμένο αέρα. Έπεσε μέσα στο σπίτι της, σπάζοντας την τζαμαρία και τον τοίχο τραυματίζοντας την.

Αυτό είναι το σπίτι που γκρεμίστηκε και τραυμάτισε την 65χρονη

Εκτός από την 65χρονη (καταπλακώθηκε από τοίχο στο σπίτι της) από την κακοκαιρία τραυματίστηκαν ελαφριά και άλλα δύο άτομα τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «ΚΑΤ».

spiti-1.jpg
Αυτό είναι το σπίτι που γκρεμίστηκε και τραυμάτισε την 65χρονη

Η άτυχη 65χρονη μεταφέρθηκε άμεσα από το Νέο Ηράκλειο στον Ευαγγελισμό, με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

Αυτό είναι το σπίτι που γκρεμίστηκε και τραυμάτισε την 65χρονη
121507656_2851361561812816_7895161869418692317_n.jpg
Αυτό είναι το σπίτι που γκρεμίστηκε και τραυμάτισε την 65χρονη

Δείτε την gallery:

Σύμφωνα με συγγενείς της η γυναίκα βρισκόταν στην κουζίνα του διαμερίσματος όταν κάτι έπεσε στον τοίχο από έξω με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Eικόνες χάους στο Νέο Ηράκλειο – Έπεσαν δέντρα, καταστράφηκαν περιουσίες

Ξηλωμένες σκεπές, πεσμένα δέντρα, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, σπίτια πλημμυρισμένα στο Ηράκλειο, κίνηση στους δρόμους, προβλήματα παντού.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ευδοκίας Μύτιλη:

Η νεροποντή ξεκίνησε λίγο πριν από τις 06:00 της Τετάρτης και μέσα σε μια ώρα πλημμύρισαν δρόμοι, έπεσαν δέντρα, προκλήθηκαν καταστροφές, κυρίως στο Νέο Ηράκλειο.

Δείτε σοκαριστικές εικόνες στην gallery:

Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου στο Newsbomb.gr: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος

Να κηρυχθεί ο δήμος Νέου Ηρακλείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει η δημοτική αρχή από την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία μετά το καταστροφικό μπουρίνι που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές το πρωί της Τρίτης (13/10).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος οι καταστροφές είναι μεγάλες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τον ανεμοστρόβιλο έχουν πέσει 150 δέντρα με αποτέλεσμα να έχει κοπεί στα δύο το οδικό δίκτυο.

«Τα δέντρα θα απομακρυνθούν μέσα στην ημέρα ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία όμως χρειαζόμαστε 2 – 3 ημέρες προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου.

Και πρόσθεσε: «φθορές έχουν υποστεί και πολλές ιδιοκτησίες. Ακόμα όμως δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα αφού δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρίση Ελλάδας - Τουρκίας: Θα ηχήσουν τα κανόνια; Γιατί ο Ερντογάν επιδιώκει τη σύρραξη