ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάτσι: Έργα αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Γαλάτσι: Έργα αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν σφόδρα το Νέο Ηράκλειο άνοιξαν «πληγές» και στο Γαλάτσι με τον τοπική δημοτική αρχή να μεριμνά άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Το πρωί της Τρίτης (13/10) αναδείχθηκε το μέγεθος της καταστροφής που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία που «χτύπησε» κυρίως το Νέο Ηράκλειο αλλά και κοντινές περιοχές.

Ενδεικτικό είναι πως αρκετά μεγάλης έκτασης ζημιές προκλήθηκαν και στο Γαλάτσι, όπου υπήρξαν υλικές ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και σημεία της πόλης ενώ το 7ο Δημοτικό και το 10ο Νηπιαγωγείο επίσης είχαν φθορές στον περιβάλλοντα χώρο και την Τετάρτη (14/10) δεν λειτούργησαν.

Τις κυριότερες ζημιές, ωστόσο, υπέστη το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο. Μάλιστα ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, δημοσίευσε και βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος στο οποίο φαίνεται η μανία της κακοκαιρίας και εξηγείται το πως προέκυψαν οι μεγάλες καταστροφές.

Σε μήνυμά του, μάλιστα, στα social media ο Δήμαρχος Γαλατσίου ανέφερε την έναρξη των έργων αποκατάστασης που έγιναν σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ, τις δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

«Ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο αντιμετωπίσαμε σήμερα τα ξημερώματα στην Αττική και ευτυχώς που η ώρα ήταν περασμένη και δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Οι υλικές καταστροφές σε πολλούς Δήμους είναι αρκετές και μερικές από αυτές και πολύ σοβαρές!

Εμείς στο Γαλάτσι μας δυστυχώς είχαμε πολλές υλικές ζημιές σε διάφορα σημεία της πόλης τόσο σε σπίτια όσο και σε αυτοκίνητα καθώς και στα σχολεία μας 7ο Δημοτικό και 10ο Νηπιαγωγείο στα οποία σημειώθηκαν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου μας βρίσκονται σε όλες τις γωνιές της πόλης για να αποκαταστήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Ωστόσο από τη σφοδρότητα της βροχόπτωσης και του αέρα έχουμε υποστεί σοβαρές ζημιές στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο (ΠΑΛΑΙ) . Ο άνεμος ήταν τόσο σαρωτικός που δυστυχώς ένα κομμάτι της σκεπής ξηλώθηκε.

Μαζί με τα συνεργεία του Δήμου και το τεχνικό επιτελείο της ΕΤΑΔ συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Στέφανο Βλαστό συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε το άμεσο σχέδιο αποκατάστασης του ΠΑΛΑΙ .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που απέδειξαν για ακόμα μια φορά πως όταν καλεί το καθήκον, δεν υπάρχουν ωράρια, δεν υπάρχουν δυσκολίες! Μόνο αλληλεγγύη!», αναφέρει στο μήνυμά του ο Γιώργος Μαρκόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής - Απόφαση: Ισόβια και 10 χρόνια στον Γιώργο Ρουπακιά