ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα στο δήμο Νεάπολης

Κορονοϊός - Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα στο δήμο Νεάπολης
INTIME

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, φέρνει έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διάδοση του ιού. 

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σ. Δανιηλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα κρούσματα σε σχολεία είναι περισσότερα από 24 και περιλαμβάνουν μαθητές, καθηγητές, αθλητές και προσωπικό.

«Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε όλα τα γυμναστήρια, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα γιατί είχαμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μέσα σε λίγα 24ωρα», είπε ο δήμαρχος.

Επίσης ανακοίνωσε πως σήμερα κλείνουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Σίνδος: Βρέθηκαν θετικοί μαθητές σε τρία σχολεία

Την ίδια ώρα, απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα και στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Σίνδου έγιναν μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης μαθητών από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για τρεις μαθητές, ασυμπτωματικούς φορείς του SARS-CoV-2, οι οποίοι φοιτούν αντίστοιχα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σίνδου. Μία τάξη του δημοτικού σχολείου και δύο τμήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα θα παραμείνουν κλειστά, όπως ορίζει το υποχρεωτικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ οι μαθητές θα τεθούν σε υποχρεωτική απομόνωση.

Η διοίκηση του Δήμου Δέλτα ανέλαβε πρωτοβουλία και σε λίγες ώρες έγινε σχολαστική απολύμανση σε όλες οι αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους των σχολικών μονάδων καθώς και στο δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο της Σίνδου.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης υπογράμμισε την ανάγκη να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. «Η πανδημία βρίσκεται πολύ κοντά μας κι εξαρτάται και από εμάς αν θα της ανοίξουμε την πόρτα, η εξάπλωση της σχετίζεται και με την ατομική μας ευθύνη», είπε.

Ο κ. Ιωαννίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής, διαβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος είναι σε εγρήγορση για να παρέμβουν φροντίζοντας να γίνεται απολύμανση σε σχολεία και δημοτικά κτίρια αν κριθεί αναγκαίο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όλα για τα λεφτά: Στην Ευρώπη της Μέρκελ ο Ερντογάν είναι… επενδυτής