ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σέρρες: Μάσκες παντού ζητά ο δήμαρχος - «Κίνδυνος για τριψήφια κρούσματα»

Κορονοϊός  - Σέρρες: Μάσκες παντού ζητά ο δήμαρχος - «Κίνδυνος για τριψήφια κρούσματα»
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Tον «κώδωνα του κινδύνου» προς τους πολίτες, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, έκρουσε σήμερα (19/10) ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στον Δήμο Σερρών -την πόλη και τα γύρω χωριά- αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού, με τελευταία περίπτωση τα 6 κρούσματα στα ΤΕΦΑΑ Σερρών. Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε ότι «είναι δεκάδες τα κρούσματα που πολλαπλασιάζονται διαρκώς» και πως πρέπει «να ανακόψουμε την πορεία της έξαρσης που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη».

Ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι «το προηγούμενο δεκαπενθήμερο ήταν καταστροφικό, κάναμε σα να μην υπάρχει γύρω μας ο κορονοϊός», με συνέπεια «να κινδυνεύουν πλέον άνθρωποι που αγαπάμε, λόγω ασυνείδητων ενεργειών». Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα κρούσματα κορονοϊού «να είναι σε λίγες ημέρες τριψήφια».

Να σημειωθεί ότι στο «κόκκινο» βρίσκονται την ίδια ώρα γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και τριών ακόμη πόλεων.

Κορονοϊός-Χρυσάφης: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους στις Σέρρες

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μια σειρά από μέτρα για να «φρενάρει» τον κορονοϊό.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε τα εξής: «Εστάλη επείγον αίτημα στον ΕΟΔΥ για να μεταβεί κλιμάκιο στις Σέρρες και να κάνει ελέγχους για τον κορονοϊό. Ξεκινούν απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους χώρους (σχολεία, δικαστήρια, αστυνομία, ιατρεία, κεντρικούς δρόμους, χωριά κ.ά.)».

Χρήση μάσκας παντού. Ο κ. Χρυσάφης είπε ότι «στην κατάσταση που είμαστε μπορεί να μην επιβάλλεται η χρήση μάσκας, όμως επειδή βαδίζουμε προς επώδυνες καταστάσεις, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να φοράμε μάσκα παντού. Και σε ανοικτούς χώρους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έξαρση του κορονοϊού συνδέεται με τη δραστηριότητα μπαρ και καφέ, στα οποία δεν τηρούνταν τα μέτρα. Μεταξύ άλλων, οι Αρχές εξετάζουν καταγγελία για εργαζόμενο σε καφέ-μπαρ, ο οποίος έκανε κανονικά τη βάρδιά του παρότι ήταν εμπύρετος. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα δείξει μηδενική ανοχή σε παράνομες ενέργειες από πλευράς καταστημάτων εστίασης.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Σερρών, όπως τις μετέδωσε το ΔΙΚΤΥΟ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τότε θα γίνει το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Αποφασισμένος για όλα ο Ερντογάν