ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γραικού: Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας

Δολοφονία Γραικού: Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας

«Καταπέλτης» η εισήγηση της εισαγγελέως για την υπόθεση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μια ιστορία που συντάραξε όλο τον κόσμο, φτάνει στο τέλος της με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται τις επόμενες ώρες. Η δολοφονία του Δημήτρη Γραικού, που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2019 με τον 59χρονο να είναι αγνοούμενος από τον Νοέμβριο του 2016, εκδικάζεται και ο 47χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε από την εισαγγελέα που προτείνει την πλέον αυστηρή ποινή.

Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε αμετανόητος και ζήτησε να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Μάλιστα σχολίασε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου, ότι σκότωσε δίχως να το θέλει πάνω στον καυγά, τονίζοντας πως υπήρχε δόλος στην πράξη του.

«Ζητώ να τον κρίνετε ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είναι αμετανόητος. Επί 2,5 χρόνια απέκρυπτε την πράξη του και εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές. Μίλησε για τα μαρτύριο που περνάει η οικογένειά του, αλλά δεν βρήκε να πει μία συγγνώμη για τις μαρτυρικές στιγμές που βίωσε ο Γραικός», ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας την καταδίκη του 47χρονου κρεατέμπουρου που κατηγορείται για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού.

Η εξαφάνιση

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, του 2016. Το πρωί είχε πάει κανονικά στη δουλειά του. Μίλησε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα ίχνη του χάθηκαν.

Σύμφωνα με όσα υποστήριζε τότε η σύζυγος του 59χρονου, ο άντρας της είχε φύγει το πρωί από το σπίτι στο Ωραιόκαστρο και πήγε στα σφαγεία Χαλάστρας για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση εισέπραξε 17.000 ευρώ, ποσό αρκετά σημαντικό ώστε να κάνει την οικογένεια να ανησυχεί πως πίσω από την εξαφάνισή του ίσως να κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

«Ο σύζυγός μου πήγαινε τακτικά στα σφαγεία. Είναι η δουλειά του αυτή και εκείνη την ημέρα έπρεπε να πουλήσει κάποια ζώα. Ο αγοραστής είπε ότι του έδωσε 17.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερα ή λιγότερα, αλλά αυτά είπε ο αγοραστής στη κατάθεσή του».

Ακολούθησαν έρευνες, πολλές έρευνες, υπόνοιες στράφηκαν και στην σύζυγό του, σενάρια έλεγαν ότι πήγε στο εξωτερικό, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν επαληθεύτηκε.

Το τραγικό τέλος

O τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Γραικό ήταν ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας. Αμέσως οι υποψίες έπεσαν πάνω του.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε στις 30 Μαΐου 2019. Ο κτηνοτρόφος ομολόγησε το έγκλημα και υπέδειξε στους αστυνομικού το σημείο στο οποίο έθαψε τον άτυχο επιχειρηματία μαζί με το αυτοκίνητό του...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 882 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 90 οι διασωληνωμένοι