ΕΛΛΑΔΑ

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Δομοκό και όχι Κορυδαλλό οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Δομοκό και όχι Κορυδαλλό οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής
Intime

Ποιο ήταν το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη και την μεταγωγή των καταδικασθέντων στην φυλακή

Στη φυλακή βρίσκονται πλέον οι 37 εκ των 39 καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, καθώς συνεχίζει να διαφεύγει το νούμερο δυο του κόμματος, Χρήστος Παππάς, ενώ ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία.

Σημειώνεται ότι κανένας από τους καταδικασθέντες δεν οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr ότι τα θα χωριστούν σε ομάδες και θα οδηγηθούν σε διαφορετικές φυλακές ανά την ελληνική επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας. Γιάννης Καζαντζόγλου, οδηγήθηκαν από τους πρώτους, σύμφωνα με πληροφορίες, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το δεύτερο βαν που έφυγε από την ΓΑΔΑ μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγούνται στις φυλακές Τρικάλων.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με χειροπέδες στις φυλακές Δομοκού Μιχαλολιάκος και «διευθυντήριο»