ΕΛΛΑΔΑ

280.000 ευρώ στις "ράγες" του ΟΣΕ

280.000 ευρώ στις "ράγες" του ΟΣΕ
Στη σύλληψη δύο Πακιστανών για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος του δικτύου του ΟΣΕ προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης...

Στη σύλληψη δύο Πακιστανών για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος του δικτύου του ΟΣΕ προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου στο 27ο χλμ του σιδηροδρομικού δικτύου ηλεκτροκίνησης Αχαρναί -Τιθορέα οι δύο αλλοδαποί «πιάστηκαν στα πράσα», την στιγμή που είχαν ανέβει σε στύλο της γραμμής και έκοβαν το χάλκινο καλώδιο ηλεκτροκίνησης, του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ.
Σε έρευνα που ακολούθησε, σε παρακείμενη σήραγγα του ΟΣΕ, η οποία είναι εκτός λειτουργίας στη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάλκινα καλώδια συνολικού μήκους 150 μέτρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, διέθεταν τις κλεμμένες ποσότητες καλωδίων σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων.

Το συνολικό μήκος του δικτύου που έχει καταστραφεί από τη κλοπή, ανέρχεται σε τέσσερα χιλιόμετρα, ενώ το χρηματικό ποσό που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται σε 280.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων