ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη Σάμο: Τουλάχιστον 8 τραυματίες - Μεγάλες καταστροφές στο νησί

Σεισμός στη Σάμο: Τουλάχιστον 8 τραυματίες - Μεγάλες καταστροφές στο νησί
samosvoice.gr

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στη Σάμο μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί.

Μεγάλες είναι οι ζημιές στη Σάμο, όπως φαίνεται μετά την πρώτη ώρα από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε όλη την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο Εγκέλαδος χτύπησε 18 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου κι έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 6,7Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Open έχει καταρρεύσει μία εκκλησία στο Καρλόβασι, ενώ στο Πυθαγόρειο υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης.

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης δήμαρχος Δυτικής Σάμου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία είπε ότι «υπάρχουν καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες» είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο Open TV.

Στη συνέχεια, ο κ. Λυμπέρης αναγκάστηκε να κλείσει εσπευσμένα την επικοινωνία, καθώς όπως είπε «βλέπω τώρα έναν τραυματισμένο άνθρωπο, έχει έρθει ασθενοφόρο να τον πάρει...».

Κλείνει εσπευσμένα το αεροδρόμιο του νησιού

Οι ζημιές είναι μεγάλες και στην Τουρκία και ειδικά στη Σμύρνη, όπου υπάρχουν καταρρεύσεις κτηρίων. Το τουρκικό δίκτυο TRT μεταδίδει πλάνα από πολυκατοικίες που έχει καταρρεύσει και γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν άνθρωποι στα ερείπια. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, υπάρχουν τουλάχιστον 6 πολυώροφα κτήρια που έχουν καταρρεύσει και τα σωστικά συνεργεία έχει ριχθεί ήδη στη μάχη με τα συντρίμμια για να βγάλουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό