ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός: Μεγάλες ζημιές στη Σμύρνη - Κατέρρευσαν κτίρια

Σεισμός: Μεγάλες ζημιές στη Σμύρνη - Κατέρρευσαν κτίρια
samosvoice.gr

Σεισμός Σάμος: Τα τουρκικά δίκτυα αναφέρουν πως έχουν καταρρεύσει πάνω από 20 κτίρια στο κέντρο της Σμύρνης

Mετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σάμου, οι ζημιές είναι μεγάλες και στην Τουρκία και ειδικά στη Σμύρνη, όπου υπάρχουν καταρρεύσεις κτιρίων. Το τουρκικό δίκτυο TRT μεταδίδει πλάνα από πολυκατοικία που έχει καταρρεύσει και γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν άνθρωποι στα ερείπια.

Tα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν πως υπάρχει πλήθος κόσμου στον δρόμο και συντρίμμια έπειτα από την κατάρρευση κτιρίων, ενώ τονίζουν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη γειτονική χώρα. Την ίδια ώρα, τα τουρκικά δίκτυα αναφέρουν πως έχουν καταρρεύσει τουλάχιστον 25 κτίρια στο κέντρο της Σμύρνης, ενώ η θάλασσα βγήκε στη στεριά και πλημμύρισαν δρόμοι στην πόλη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μήνυμά του στα social media, δήλωσε πως έχει κινηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο πλέον για 6,8 ρίχτερ.

«Ευχόμαστε να είναι όλα περαστικά για τους πολίτες της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της πόλης, με όλα τα διαθέσιμα μέσα του κράτους. Αναλαμβάνουμε δράση για να γίνει όλη η απαραίτητη δουλειά στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς» ανέφερε ο Ερντογάν.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ, υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολίτες ανάμεσα στα συντρίμια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό