ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Σάμος: «Βομβαρδισμένο» τοπίο το νησί – Συγκλονιστική μαρτυρία (video)

Σεισμός Σάμος: «Βομβαρδισμένο» τοπίο το νησί – Συγκλονιστική μαρτυρία (video)

Σεισμός Σάμος: Πολίτης του νησιού περιγράφει πώς έζησε το σεισμό.

Σημαντικές ζημιές έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10). Σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματικού του λιμενικού από το Λιμεναρχείο Σάμου, λίγα λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση σηκώθηκε τσουνάμι περίπου ενός μέτρου που πέρασε μέσα στα σπίτια και στα καταστήματα στο λιμάνι.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμα τρία, με τους κατοίκους έπειτα από προειδοποίηση που έλαβαν από την Πολιτική Προστασία, να αφήνουν την παραλιακή λεωφόρου του νησιού και να ανεβαίνουν προς το βουνό, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Ιπποκράτης Χατζημανώλης στο OPEN μιλώντας από τη Σάμο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία κατοίκου του νησιού, που με το κινητό του κατέγραψε εικόνες που θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, με μαγαζιά να έχουν καταστραφεί τα νερά.

«Η θάλασσα έχει "αδειάσει", έχουν καταστραφεί πολλά μαγαζιά στην κεντρική πλατεία. Είναι βομβαρδισμένο τοπίο. Έχουν μπει σε αρκετά μαγαζιά νερό, ελικόπτερα, ένας πανικός. Η στάθμη του νερό ανέβηκε σε μόλις ένα λεπτό. Έρχεται και άλλο τσουνάμι", αναφέρει στη μαρτυρία του ο κάτοικος. Δείτε το βίντεο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό