ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη Σάμο: Σε ποιες περιοχές του νησιού υπάρχουν ζημιές - Καταστροφές στο οδικό δίκτυο

Σεισμός στη Σάμο: Σε ποιες περιοχές του νησιού υπάρχουν ζημιές - Καταστροφές στο οδικό δίκτυο
Πηγή φωτογραφίας samos24.gr

Σεισμός Σάμος: Ζημιές έχουν εντοπιστεί σε κτίρια της πόλης της Σάμου, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι

Για τις ζημιές που έχουν δημιουργηθεί στο νησί της Σάμου μετά τον ισχυρό σεισμό των 6.7 Ρίχτερ, μίλησε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης του Βόρειου Αιγαίου, Κώστας Μουντζούρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν ζημιές σε κτίρια της πόλης της Σάμου, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι αγνώστου μεγέθους και έκτασης τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο μεγάλος σεισμός. Ταυτόχρονα Περιφερειάρχης τόνισε ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ζητήματα στην επικοινωνία με το νησί.

Η παραλιακή λεωφόρος της Σάμου έχει κατακλυστεί από νερά και έχει αρκετές καταστροφές, ενώ και στο οδικό δίκτυο υπάρχουν αρκετές επεσήμανε την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης.

Κυβερνητικό κλιμάκιο με Χαρδαλιά στο νησί για εκτίμηση της κατάστασης

Με το αεροπλάνο της Πολιτικής Προστασίας αναχώρησε πριν από λίγο για Σάμο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαραδαλιάς, ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα για το νησί μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο μετά τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Του Πυροσβεστικού Σώματος, απ' όπου παρακολουθεί όλες τις ενέργειες των δυνάμεων στη Σάμο και ενημερώνεται συνεχώς για κάθε νέο από τον τόπο του σεισμού.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Σάμο για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών μετά τη σεισμική δόνηση.

Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο Δημαρχείο Καρλοβάσου

Μέχρι στιγμής, όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, έχουν επιβεβαιωθεί οι τραυματισμοί τεσσάρων ατόμων στη Σάμο, που όμως είναι ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια στο νησί, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό.

Με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνουν στο νησί ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο διοικητής 1ης ΥΠΕ του υπουργείου Υγείας Χρήστος Ροϊλός, στελέχη της Διεύθυνσης Α' Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η Ομάδα Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,

Επίσης, στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, ενώ με ειδικές πτήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνουν στο νησί στελέχη του ΕΚΑΒ και πολιτικοί μηχανικοί από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, θα ακολουθήσει και δεύτερο μεικτό κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ και της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του ΕΚΑΒ.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό