ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός: Σε πλατείες και χωράφια έβγαλε ο Εγκέλαδος τους κατοίκους σε Χίο και Φούρνους

Σεισμός: Σε πλατείες και χωράφια έβγαλε ο Εγκέλαδος τους κατοίκους σε Χίο και Φούρνους

Σεισμός: Ο μεγάλος σεισμός που έπληξε το ανατολικό Αιγαίο δεν προκάλεσε τραυματισμούς ούτε ιδιαίτερα σοβαρές υλικές ζημιές στη Χίο και στους Φούρνους.

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι μέχρι τώρα έρευνες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας σε όλο το νησί, δεν έχουν έχουν καταγραφεί κατάρρευση κτιρίων, αλλά μόνο μικρές υλικές ζημιές (ρωγμές, πτώση σοβάδων και κομματιών τοίχων) σε παλαιά οικήματα κυρίως στην πρωτεύουσα αλλά και σε χωριά. Από τις σχετικές έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα στις υποδομές του νησιού.

Ακόμα καλύτερη φαίνεται πως είναι η εικόνα στους Φούρνους. Ο δήμαρχος Ιωάννης Μαρούσης ανέφερε στο Πρακτορείο ότι η πρώτη εικόνα από το ακριτικό νησί είναι ότι δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα σε ιδιωτικά ή δημόσια κτίρια και στις υποδομές. Η σεισμική δόνηση, όπως είναι φυσικό, αναστάτωσε τους κατοίκους, οι οποίοι εγκατέλειψαν αμέσως τις οικείες τους και βγήκαν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός ήταν μικρό και δεν προκάλεσε ζημιές, ανέφερε ο κ. Μαρούσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό