ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Σάμος - Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα όπως πάντα στους πολίτες

Σεισμός Σάμος - Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα όπως πάντα στους πολίτες

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη Σάμο.

Δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον φονικό σεισμό στη Σάμο στέκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε πως:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα όπως πάντα στους πολίτες» καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον ισχυρό σεισμό βορειοδυτικά της Σάμου, έχει ενεργήσει ως ακολούθως:

- Η Υδρογραφική Υπηρεσία έχει εκδώσει warning navtex για τσουνάμι στο Αιγαίο, με βάση την περιοχή ευθύνης του Α/ΓΕΕΘΑ, που ταυτίζεται με την Περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Ελλάδας.

- Έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις Μονάδες σε Σάμο, Ικαρία και Χίο, ενώ οι Διοικητές των Σχηματισμών τους βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Περιφέρειες και τους Δήμους των πληγέντων περιοχών για παροχή άμεσης βοήθειας.

- Όλα τα Μηχανήματα Μηχανικού στα νησιά βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

- Επιπλέον έχει θέσει σε ετοιμότητα 2 ωρών 1 Αρματαγωγό στη Σαλαμίνα και σε ετοιμότητα 1 ώρας 1 αεροσκάφος C-130 στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας και 2 ελικόπτερα CH-47 στο Αεροδρόμιο Μεγάρων.

- Παραμένει 1 Αρματαγωγό στη Σάμο σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη στέγασης πληγέντων κατοίκων.

- Πραγματοποιήθηκαν άμεσα πτήσεις από ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.

-Τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας τις ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (Διασώστες, σκυλιά κλπ).

-Τηρεί σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλόλητας κτιρίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό