ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός: Μεγάλη ρωγμή στο λιμάνι της Χίου

Σεισμός: Μεγάλη ρωγμή στο λιμάνι της Χίου
politischios.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΏΡΑ: Ειδικοί του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποτιμούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι

Μια μεγάλη ρωγμή κατά μήκος του κρηπιδώματος της Προκυμαίας στη Χίο εμφανίστηκε μετά το σημερινό μεγάλο σεισμό. Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Χίου και ειδικοί του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποτιμούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ας σημειωθεί ότι πολύ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν από το σεισμό στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καρλόβασι, το σύνολο της δυτικής πλευράς της οποίας έχει καταρρεύσει.

Παράλληλα, εκτεταμένες φθορές προκλήθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας της πόλης της Χίου.

Από την ένταση και τη διάρκεια του σεισμού, τα τόξα του Ιερού Ναού άνοιξαν και αμέσως έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβάδων σε όλη την επιφάνεια της Εκκλησίας, ενώ έπεσαν καντήλια και κομμάτια από τους πολυελαίους.

Όπως ανέφερε στο politischios.gr o iερέας του Ναού Π. Χριστοφόρος Γουρλής, την ώρα του σεισμού στον Ιερό Ναό τελούσε εξομολόγηση.

«Είναι ευτύχημα ότι δεν υπήρχαν πιστοί μέσα στην Εκκλησία εκείνη την ώρα. Οι υλικές ζημιές με τη βοήθεια και την πρόνοια του Θεού θα αποκατασταθούν», δήλωσε.

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας σε όλο το νησί, δεν έχει καταγραφεί κατάρρευση κτηρίων, αλλά μόνο μικρές υλικές ζημιές (ρωγμές, πτώση σοβάδων και κομματιών τοίχων) σε παλαιά οικήματα κυρίως στην πρωτεύουσα αλλά και σε χωριά. Από τις σχετικές έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα στις υποδομές του νησιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό