ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός: Γνωστό υποθαλάσσιο ρήγμα της βόρειας Σάμου - Τι λένε οι επιστήμονες

Σεισμός: Γνωστό υποθαλάσσιο ρήγμα της βόρειας Σάμου - Τι λένε οι επιστήμονες

Σεισμός Σάμος: «Οι μεγαλύτερες βλάβες φαίνεται να βρίσκονται στην Μικρασιατική ακτή, λόγω της βύθισης του επιπέδου του ρήγματος»

Η σημερινή σεισμική δραστηριότητα συνδέεται με το υποθαλάσσιο ρήγμα της Βόρειας Σάμου, ανέφερε ο Γεωλόγος καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Ζούρος.

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Ζούρος, «για γνωστό υποθαλάσσιο ρήγμα με κανονική κίνηση και βύθιση προς βορρά. Το ρήγμα προκαλεί έντονο ανάγλυφο στον θαλάσσιο πυθμένα παράλληλα με την βόρεια ακτή του νησιού και έχει μήκος περί τα 25 χιλιόμετρα».

Όπως είπε ο κ. Ζούρος, «οι μεγαλύτερες βλάβες φαίνεται να βρίσκονται στην Μικρασιατική ακτή, λόγω της βύθισης του επιπέδου του ρήγματος».

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε για το σεισμικό κίνδυνο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου) υπολογίσθηκε ότι το δυναμικό του ρήγματος μπορεί να δώσει σεισμό 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Σάμος: Το μήνυμα συμπαράστασης του Παναθηναϊκού - «Κουράγιο και δύναμη»