ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Σάμος: Στο πλευρό των πληγέντων ο Στρατός Ξηράς – Σκηνές, φαγητό και μέσα

Σεισμός Σάμος: Στο πλευρό των πληγέντων ο Στρατός Ξηράς – Σκηνές, φαγητό και μέσα

Η πολύτιμη «χακί» βοήθεια! Πάντα δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται.

Τι κι αν όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται σε θέσεις μάχης, πανέτοιμοι για το επόμενο βήμα του καθεστώτος Ερντογάν; Τι κι αν στρατιώτες και στελέχη βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για σχεδόν 4 μήνες;

Όταν η Πολιτεία το έχει ανάγκη, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Ενδεχομένως πολύ να μην το γνωρίζουν, όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν πολύπλευρο κοινωνικό έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής.

Έτσι ακριβώς συνέβη και στη Σάμο μετά τον καταστροφικό σεισμό. Άμεση, πολυδιάστατη και κυρίως πολύτιμη και αποτελεσματική είναι η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές που επλήγησαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Ο Στρατός Ξηράς με το προσωπικό και τα μέσα του συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού, στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά και στην προμήθεια φαγητού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Στρατός Ξηράς σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον ισχυρό σεισμό βορειοδυτικά της Σάμου, έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων:

  • Τοποθέτηση σκηνών
  • Χορήγηση μερίδων φαγητού και προγευμάτων
  • Διάθεση μέσων Μηχανικού για αποκατάσταση οδικού δικτύου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γενικό lockdown: Τότε θα κλείσει όλη η Ελλάδα, αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα - Η κρίσιμη ημερομηνία