ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Απόφαση - «ανάσα» για υπερχρεωμένο πολύτεκνο συνταξιούχο

Κρήτη: Απόφαση - «ανάσα» για υπερχρεωμένο πολύτεκνο συνταξιούχο

Πολύτεκνος, χήρος, συνταξιούχος από τη Σητεία που είχε πολλά χρέη σε δύο τράπεζες έσωσε την… περιουσία του με προσωρινή απόφαση δικαστηρίου και πέτυχε κούρεμα χρέους ύψους 40%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για πολύτεκνο χήρο, εργαζόμενο σε διάφορες περιστατιακές δουλειές που όφειλε σε δύο τράπεζες αλλά και το δημόσιο το ύψος των 94.054,00 ευρώ.

Εισοδήματα που διαθέτει ο οφειλέτης είναι: Ελάχιστα

Περιουσιακά στοιχεία ,που έχει στην κυριότητα του: Ο οφειλέτης διαθέτει, μία ισόγεια κατοικία 104 τ,μ ,οικόπεδο και δεύτερη κατοικία ημιτελής, διαθέτει περιουσιακά στοιχεία (αγροτικά ακίνητα).

Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο της Σητείας και αφού έλαβε υπόψη του, την γενικότερη οικονομική ύφεση , με την απόφαση του, όρισε:

  • Δέχεται, την αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη
  • Ρυθμίζει, τα χρέη του οφειλέτη, με «μηδενικές » μηνιαίες δόσεις σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3869/2010
  • Επιβάλλει στον αιτούντα για την διάσωση της κύριας κατοικίας του, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.3869/2010 ,ποσού δόσης 229,20 ευρώ μηνιαίως (240 δόσεις) για 20 έτη
  • Εξαιρεί, από την εκποίηση την κύρια κατοικία του αιτούντος ,όπως αυτή ειδικότερα περιγράφεται στο σκεπτικό της παρούσας.
  • «Κουρεύει» το χρέος του κατά 40%ευρώ

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Σκέψεις για γενικό lockdown ή μόνο στην Αττική