ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Lockdown: H ενημέρωση των πολιτών από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη (05/11), από τον υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για να δώσει τις σχετικές διευκρινήσεις σχετικά με τα νέα μέτρα. Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού και ποια έγγραφα χρειάζονται.

Μόνο με βεβαίωση από τον εργοδότη θα κυκλοφορούν από το Σάββατο (07/11) οι εργαζόμενοι, που πρέπει να κινηθούν εκτός νομού, διευκρίνησε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα εκτός νομού μπορούν να μετακινηθούν για τους εξής λόγους:

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας μόνο με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ΑΑΔΕ.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση εργασίας τις συγκεκριμένες ώρες.Το έντυπο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και εκτυπώνεται πριν τη μετακίνηση.
  • Αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να συμπληρώνουν οι ίδιοι το έντυπο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης. Για κάθε παράβαση που εντοπίζεται, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κατεβάζει ρολά η Ελλάδα μέχρι 30 Νοεμβρίου - Αναλυτικά όλα τα μέτρα

Ροή Ειδήσεων