ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: To αδιαχώρητο στα κομμωτήρια - Ουρές και συνωστισμός

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: To αδιαχώρητο στα κομμωτήρια - Ουρές και συνωστισμός

Lockdown: Ανοιχτά θα είναι τα κομμωτήρια και τα κουρεία αυτό το σαββατοκύριακο - Ουρές και συνωστισμός για την τελευταία περιποίηση των πολιτών ενόψει lockdown 

Σε γενικευμένο lockdown μπήκε από σήμερα το πρωί (07/11) και για τρεις εβδομάδες η χώρα, ενώ δόθηκε παράταση για δύο ημέρες σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Πλήθος κόσμου έσπευσε σε κουρεία και κομμωτήρια από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενόψει του lockdown τριών εβδομάδων που είναι γεγονός. Σε αντίθεση λοιπόν με τα υπόλοιπα καταστήματα, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, κατεβάζουν ρολά το βράδυ της Κυριακής, αντί για σήμερα.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στα κομμωτήρια και κουρεία της Αττικής, καταγράφοντας ουρές και εικόνες συνωστισμού, με τους πολίτες να σπεύδουν για μία τελευταία περιποίηση, πριν την καραντίνα των τριών εβδομάδων.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί εικόνες τόσο έξω όσο και μέσα από τα κομμωτήρια σήμερα:

Τι δήλωσε ο κ.Τερζής Γιώργος, ιδιοκτήτης κουρείου:

Με αυτό τον κωδικό στο 13033 μπορείτε να πάτε κομμωτήριο

Για να πάει κανείς στο κομμωτήριο ωστόσο, θα πρέπει να στείλει μήνυμα στο 13033 και να επιλέξει τον κωδικό 2 - μετάβαση, δηλαδή, σε εν λειτουργία κατάστημα, ενώ από τη Δευτέρα και μετά τα κομμωτήρια-κουρεία βγαίνουν από τη λίστα των ανοιχτών καταστημάτων και ο κωδικός 2 θα αφορά μόνο σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Το SMS στο 13033 (που είναι δωρεάν από όλους τους παρόχους) πρέπει να είναι της μορφής:

Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο» - Αγωνία για το αν θα αντέξει το ΕΣΥ