ΕΛΛΑΔΑ

Πώς οι Εβρίτες απέτρεπαν την εισβολή χιλιάδων μεταναστών τον Μάρτιο - Βίντεο ντοκουμέντο

Πώς οι Εβρίτες απέτρεπαν την εισβολή χιλιάδων μεταναστών τον Μάρτιο - Βίντεο ντοκουμέντο
Evros

Ο προηγούμενος χειμώνας και συγκεκριμένα ο Μάρτιος ήταν από τους δυσκολότερους μήνες για τον Έβρο και τους κατοίκους του. 

Ο Ερντογάν προσπαθώντας να προκαλέσει έναν υβριδικό πόλεμο, έσπρωξε μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα για να περάσουν από τον Έβρο στη χώρα μας.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο, ενδεικτικό όσων διαδραματίσθηκαν τον περασμένο Μάρτιο στην περιοχή του Δέλτα Έβρου, με την απόπειρα μαζικής εισόδου χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα απ’ το τουρκικό έδαφος, παρουσιάζει το Evros-news.gr.

Στο εν λόγω βίντεο, δείχνει ψαράδες και κυνηγούς, μέλη του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” που επί χρόνια δραστηριοποιούνται στην περιοχή και με τις καλύβες τους επιτελούν εθνικό έργο αφού ενημερώνουν τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές για όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, να αποτρέπουν την εισβολή δεκάδων μεταναστών.

Περιπολώντας με την βάρκα τους, πολύ κοντά στην τουρκική όχθη και ρισκάροντας ακόμα και την ζωή τους, κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν την προσπάθεια εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Όπως δείχνει το βίντεο, αρχικά κόβουν το σχοινί που είχαν δέσει από τις δυο όχθες του Έβρου Τούρκοι, με στόχο να χρησιμοποιηθεί αυτό από τους μετανάστες και τους διακινητές τους για να περάσουν στην Ελλάδα. Φαίνονται μάλιστα ξεκάθαρα τόσο οι συγκεντρωμένοι μετανάστες, όσο και οι Τούρκοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί με τα αυτοκίνητα τους, οι οποίοι τους μετέφεραν εκεί και τους βοηθούν να εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος. Το ίδιο και Τούρκοι ψαράδες της περιοχής του Δέλτα.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να βρεθούν στο σημείο και να αποτρέψουν την προσπάθεια εισβολής. Κάτι που έκαναν όλη την ημέρα και τη νύχτα τον περασμένο Μάρτιο και επειδή βοήθησαν τα μέγιστα στην αποτυχία της ασύμμετρης απειλής και του σχεδίου Ερντογάν.

Οι Εβρίτες αυτοί κάπου εδώ να ανφέρουμε ότι κλήθηκαν ακόμα και για κατάθεση, σε μια προσπάθεια να ενοχοποιηθούν, μετά από μηνυτήριες αναφορές κάποιων εκπροσώπων ΜΚΟ και ντόπιων που ενστερνίζονται τις επιθέσεις με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, απ’ τους γνωστούς πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολίτες που είναι υπέρ της ελεύθερης εισόδου των μεταναστών στην χώρα μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.914 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Νέο ρεκόρ με 35 νεκρούς και 228 διασωληνωμένους