ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Λινού: Δεν θα δούμε μείωση των κρουσμάτων με το lockdown

Κορονοϊός - Λινού: Δεν θα δούμε μείωση των κρουσμάτων με το lockdown
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μίλησε το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, εκτιμώντας πως τις επόμενες ημέρες το σύστημα υγείας θα δεχτεί περισσότερη πίεση και πιθανότατα να υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Τα κρούσματα θα έχουν αύξηση τις επόμενες ημέρες διότι τα τελευταία μέτρα είναι σε ισχύ λίγα μόνο 24ωρα και επιπλέον παρατηρήθηκε συνωστισμός σε διάφορα μέρη την Παρασκευή, σύμφωνα με την εκτίμηση της καθηγήτριας επιδημιολογίας.

Η κυρία Λινού τόνισε πως «Και βέβαια δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλής ότι επειδή υπάρχει το lockdown δεν θα υπάρξει και αύξηση των κρουσμάτων άμεσα. Μακροχρόνια σε συνδυασμό με το lockdown, την τήρηση και όλων των υπόλοιπων μέτρων που πρέπει να τηρούμε, θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον αριθμό».

Χρειαζόμαστε και άλλα μέτρα για να σταματήσει η εκθετική έξαρση

Μιλώντας στο Open, η κυρία Λινού ήταν ξεκάθαρη. «Δεν αρκεί το lockdown για να σταματήσει την εκθετική έξαρση», δήλωσε.

Ακόμη, τόνισε, ότι εκτός από το lockdown πρέπει απαραιτήτως να τηρηθούν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, σημειώνοντας και την κρισιμότητα της διεξαγωγής πολλών τεστ.

«Βρισκόμαστε σε μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων, δηλαδή κάθε 5-10 ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα. Το επικίνδυνο είναι ότι έχουμε πάρα πολλά κρούσματα που αυξάνοντα επιθετικά. Δεν μπορώ να μιλήσω για αριθμό και κατά πόσο πολλαπλασιάζονται τα πραγματικά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μελέτες που υπάρχουν κυμαίνονται από 6 μέχρι 26 αλλά ο μέσος όρος πολλαπλασιασμού τους είναι 10 με 11. Δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το lockdown αλλά και από τα άλλα μέτρα. Πρέπει να τα τηρούμε και να κάνουμε πολλαπλά τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.914 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Νέο ρεκόρ με 35 νεκρούς και 228 διασωληνωμένους