ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία – Δήμαρχος Χερσονήσου στο Newsbomb.gr: Η κατάσταση είναι τραγική – Τεράστια καταστροφή

Κακοκαιρία – Δήμαρχος Χερσονήσου στο Newsbomb.gr: Η κατάσταση είναι τραγική – Τεράστια καταστροφή
cretalive

Συνεχίζονται από την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες στον Δήμο Χερσονήσου - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο Δήμαρχος Σέγκος Γιάννης.

Ο Δήμαρχος Σέγκος Γιάννης υπογράμμισε στο Newsbomb.gr, πως η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, στις περιοχές Ανάληψη, Σταλίδα,Γούρνες, τις Γούβες, τον Μοχό, τον Ανισαρά και το Κουτουλουφάρι.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, η κακοκαιρία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα προκαλώντας, μεγάλα προβλήματα και καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, μαγαζιά κ.λ.π.

«Η κατάσταση είναι τραγική, υπάρχουν τεράστιες ζημιές σε σπίτια, δρόμους, μαγαζιά καθώς υπάρχουν άνθρωποι αποκλεισμένοι μέσα σε σπίτια.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο κ. Σέγκος.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από την Πυροσβεστική και ομάδες διασώσεις, ενώ παράλληλα συνδράμει και ο ίδιος στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων»

«Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και εξοργισμένοι, αυτήν την ώρα όλοι είναι σε κατάσταση σοκ».

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για απεγκλωβισμένους

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην παραλιακή ζώνη των Γουρνών, όπου όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής προς τη θάλασσα.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ερευνά το ενδεχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο να υπήρχαν επιβάτες.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Τρεις ακόμη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν νωρίτερα στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ Μάρκετ: Τι αλλάζει και γιατί - Ποια προϊόντα αποσύρονται από τα ράφια;