ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες Αποκάλυψης στην Κρήτη: Εκκενώνεται χωριό - Παντού λάσπη και καταστροφή

Εικόνες Αποκάλυψης στην Κρήτη: Εκκενώνεται χωριό - Παντού λάσπη και καταστροφή

Κρήτη - Κακοκαιρία: Πολλά τα μέτωπα που έχει ανοίξει στην Κρήτη η σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, η οποία έχει «ρίξει» απίστευτους όγκους νερού και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες. Συγκλονιστικές εικόνες, με μεγάλες καταστροφές, δρόμους πλημμυρισμένους από λάσπη και ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Περισσότερες από 230 κλήσεις για βοήθεια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου έχει δεχτεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretalive, οι περισσότερες ήταν κυρίως για αντλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις για απεγκλωβισμούς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές στο δήμο Χερσονήσου με την πυροσβεστική να έχει προβεί σε τουλάχιστον 8 απεγκλωβισμούς.

Σύμφωνα με το CretaPost, το σοβαρότερο πρόβλημα της κακοκαιρίας έχει εντοπιστεί στην περιοχή του Πλατανιά, όπου ο ποταμός έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα, με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία να καλούν τους πολίτες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η στιγμή του εγκλωβισμού

Καρέ- καρέ καταγράφηκε η επιχείρηση διάσωσης μιας γυναίκας στα Μάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr η γυναίκα μετέβη σε χωράφι για να πάει στο σπίτι των παιδιών της, αλλά γρήγορα η περιοχή πλημμύρισε και το νερό ανέβηκε σε επικίνδυνο σημείο.

Με προσεκτικές κινήσεις πολίτες βοηθούν τη γυναίκα να διασχίσει τα ορμητικά νερά και να περάσει από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη, σε ασφαλές σημείο.

Εικόνες αποκάλυψης στα Μάλια

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα της παραλίας των Μαλίων που έχει αλλοιωθεί πλήρως η όψη της και η θάλασσα έχει γεμίσει λάσπη.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι "δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών".

Η καταστροφή ανυπολόγιστη, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες από το Κουτουλουφάρι Χερσονήσου.

Η κακοκαιρία σφυροκοπά και το Ρέθυμνο

Πέρα από την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, προβλήματα καταγράφονται και στο Ρέθυμνο. Ήδη συναγερμός έχιε σημάνει στην περιοχή του Πλατανιά, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου από νωρίς όλοι τέθηκαν σε συναγερμό.

Είναι χαρακτηριστικά τα βίντεο για τις εικόνες που δημιούργησαν οι βροχοπτώσεις.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου στο Newsbomb.gr

Ο Δήμαρχος Σέγκος Γιάννης υπογράμμισε στο Newsbomb.gr, πως η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, στις περιοχές Ανάληψη, Σταλίδα,Γούρνες, τις Γούβες, τον Μοχό, τον Ανισαρά και το Κουτουλουφάρι.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, η κακοκαιρία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα προκαλώντας, μεγάλα προβλήματα και καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, μαγαζιά κ.λ.π.

«Η κατάσταση είναι τραγική, υπάρχουν τεράστιες ζημιές σε σπίτια, δρόμους, μαγαζιά καθώς υπάρχουν άνθρωποι αποκλεισμένοι μέσα σε σπίτια.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο κ. Σέγκος.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από την Πυροσβεστική και ομάδες διασώσεις, ενώ παράλληλα συνδράμει και ο ίδιος στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων»

«Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και εξοργισμένοι, αυτήν την ώρα όλοι είναι σε κατάσταση σοκ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ Μάρκετ: Αυτά είναι τα προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούν από την Τετάρτη