ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική τραγωδία στα Άδανα - 4 νεκροί ψαράδες στο δυστύχημα με το ελληνικό τάνκερ

Ναυτική τραγωδία στα Άδανα - 4 νεκροί ψαράδες στο δυστύχημα με το ελληνικό τάνκερ

Δυστυχώς, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν.

Απίστευτη ναυτική τραγωδία στα Άδανα της Τουρκίας καθώς ανασύρθηκαν νεκροί οι 4 από τους 5 Τούρκους ψαράδες που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος «Πολατμπέι», το οποίο συγκρούστηκε με το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «ΈΦΕΣΟΣ».

Τα σωστικά συνεργεία που βρίσκονται στην περιοχή από τα ξημερώματα (το δυστύχημα συνέβη στις 4:52), ανέσυραν 4 σορούς ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τύχη του 5ου αγνοούμενου.

Στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων δεκατρείς Έλληνες, ενώ στο αλιευτικό σκάφος, που έχει αναποδογυρίσει, δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το ελληνικό τάνκερ έπλεε 37 ναυτικά μίλια από την Μερσίνη, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με το σκάφος των ψαράδων.

Το 20μετρο πλοιάριο αναποδογύρισε και αμέσως σήμανε συναγερμός. Παραπλέοντα σκάφη έσπευσαν σε βοήθεια του «Πολατμπέι» ενώ λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν και τα σωστικά συνεργεία.

Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο μπορούν να επιχειρήσουν μόνο τουρκικές δυνάμεις διάσωσης.

Ποιο είναι το πλοίο «ΈΦΕΣΟΣ»

Το δεξαμενόπλοιο «ΕΦΕΣΟΣ» πλέει με ελληνική σημαία και κατασκευάσθηκε το 2012. Το μήκος του είναι 273 μέτρα και το πλάτος του 50 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα του τάνκερ είναι 11 κόμβοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το lockdown δεν είναι αρκετό - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση