ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ανοιχτοί ή κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά;

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ανοιχτοί ή κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά;

Σε τροχιά lockdown η Ελλάδα -  Ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί, τα  νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, το εύλογο ερώτημα είναι για πόσο ακόμα...;  

Εν αναμονή των νέων εισηγήσεων των ειδικών αναφορικά το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων βρίσκεται η κυβέρνηση, με το υπουργείο Παιδείας να δηλώνει έτοιμο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα μαθήματα αν κριθεί αναγκαίο το «λουκέτο».

Tα δημοτικά σχολεία ,τα νηπιαγωγεία και οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί θα παραμένουν ανοικτά. Ωστόσο το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα παραμείνουν ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια του lockdown. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα κανονικά λειτουργούν και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στο «τραπέζι» βρίσκεται το κλείσιμο των δημοτικών.

Η συνεχής ωστόσο αύξηση των κρουσμάτων καθώς και τα νέα ρεκόρ σε νεκρούς και διασωληνωμένους αναγκάζουν το επιστημονικό και κυβερνητικό επιτελείο να θέσουν ξανά όλα τα δεδομένα στο «τραπέζι».

Κι αυτό γιατί τα ανοικτά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συντελούν στη διατήρηση των μετακινήσεων σε υψηλά επίπεδα.

Από την πλευρά τους πάντως οι δασκάλες εκτιμούν πως οι μικροί μαθητές δεν πρέπει να σταματήσουν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Στις 5 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το κλείσιμο των γυμνασίων και λυκείων της χώρας για τρεις εβδομάδες στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που οδήγησε τη χώρα ξανά σε lockdown.

Η εισήγηση είναι ότι τα δημοτικά μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για δύο λόγους:

  • Πρώτον γιατί τα παιδιά δημοτικού μεταδίδουν διαφορετικά τον ιό,
    σε πολύ μικρότερο βαθμό και νοσούν ελαφρότερα από τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου και
  • Δεύτερον τα παιδιά του δημοτικού πολύ δύσκολα μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Από την άλλη, φροντιστήρια, δομές μελέτης, κέντρα ξένων γλωσσών θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας για το ίδιο χρονικό διάστημα και θα μπορούν να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία που αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους ξεκινούν άμεσα υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ως εκ τούτου οι διευθυντές καλούνται να εκπονήσουν προγράμματα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ύλη θα προχωράει κανονικά μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις των μαθητών από και προς το σχολείο

Συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα [SMS στο 13033 – Επιλογή 4]

Το έντυπο κυκλοφορίας των μαθητών

Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να εκτυπώσουν την ειδική φόρμα για την κυκλοφορία των μαθητών που βρίσκεται στο Forma.gov.gr .

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι ώρα θα κλείνουν από σήμερα τα μίνι μάρκετ - Τι ισχύει για τα περίπτερα