ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Κραυγή αγωνίας από διευθύντρια ΜΕΘ: Eίμαστε στα όρια, δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός - Κραυγή αγωνίας από διευθύντρια ΜΕΘ: Eίμαστε στα όρια, δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη
Intime News

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να κρατήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο - Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη όπου η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να βαίνει εκτός ελέγχου. Επισημαίνεται ότι σήμερα τα νέα κρούσματα στη συμπρωτεύουσα έφτασαν τα 828.

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να κρατήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο. Σύμφωνα με την διευθύντρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», Γλυκερία Βλαχογιάννη, το νοσοκομείο πλέον διαθέτη μόνο μια κενή ΜΕΘ από τις συνολικά 8

«Eίμαστε στα όρια και καθημερινά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες κλίνες ΜΕΘ μέσα στα χειρουργεία αλλά όλα αυτά χρειάζονται υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού», ανέφερε μιλώντας στο Open.

«Αν δεν σπάσει ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι χειρότερη η κατάσταση σε σχέση με το πρώτο κύμα, γιατί είναι μικρότερες οι ηλικίες και η ψυχική φόρτιση είναι μεγαλύτερη. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα να έρθουν να συνδράμουν, έστω κι αν δεν έχουν εμπειρία μπορούν να βοηθήσουν», αναφέρει.

Η κ. Βλαχογιάννη συγκρίνοντας το δεύτερο κύμα κορονοϊού που διανύουμε με αυτό το πρώτο της άνοιξης, ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν συγκρίνεται στην ποιότητα και στον τρόπο με τον οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την πανδημία».

Ζέρβας στο Newsbomb.gr: Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της

«Η δημοτική αστυνομία κάνει τη δουλειά της, ο τομέας της καθαριότητας επίσης», συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας. Και πρόσθεσε: «στην αρχή υπήρχε μια χαλάρωση, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πειθαρχεία. Η συμβολή μου προς τους συμπολίτες μου είναι να δείξουν αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό τους και όπως τα καταφέραμε στο 1ο κύμα να τα καταφέρουμε και τώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με την άρση των μέτρων στον χρόνο που έχει ανακοινωθεί ο κ. Ζέρβας ανέφερε: «όλα θα εξαρτηθούν από την επιτυχία ή όχι των μέτρων. Υπάρχει ψυχολογική κόπωση στους πολίτες»

Κέντρο νοσηλείας Covid-19 το «Βελλίδειο»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μάλιστα, στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι υπάρχει σχέδιο για να μετατραπεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κέντρο για κορονοϊού με την τοποθέτηση κλινών. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν απέχουμε και πολύ από το να ζήσουμε και στην Ελλάδα καταστάσεις όπως αυτές που έζησε η Ιταλία στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει γιατρός νοσοκομείου - «Υγειονομικός πόλεμος άνευ προηγουμένου»