ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 27 νεκροί τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 27 νεκροί τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα
AP

Συνολικά 27 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας με την πλειοψηφία να βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (12/11) ανακοινώθηκαν 3.316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί της Παρασκευής (13/11) η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού σχoλίασε πως «το lockdown δεν είναι το πραγματικό, αυτό που εννοούμε οι επιστήμονες. Πραγματικό lockdown σημαίνει μένω σπίτι μου και εξυπηρετώ μόνο τις αναγκαίες καταστάσεις».

Μεγάλη έμφαση έδωσε στους αριθμούς των κρουσμάτων λέγοντας, «οι αριθμοί είναι μεγάλοι, αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου και τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα».

Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.143 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 830 είναι κατειλημμένες και 313 κενές (ποσοστό 27,5%). Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 610, οι 439 είναι κατειλημμένες και οι 171 κενές (ποσοστό 28%).

Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 533. Από αυτές, 391 είναι κατειλημμένες και 142 κενές (ποσοστό 27%).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Άλλαξαν οι οδηγίες - Τι πρέπει να κάνουν όσοι έρθουν σε επαφή με κρούσμα ή νοσήσουν