ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για «μαύρο» ρεκόρ θανάτων - Θα σπάσει ξανά το φράγμα των 3.000;

Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για «μαύρο» ρεκόρ θανάτων - Θα σπάσει ξανά το φράγμα των 3.000;
INTIME NEWS

Κρούσματα σήμερα: Με τις ΜΕΘ να εξαντλούνται και τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες να σπάνε το φράγμα των 3.000, υπάρχει έντονη ανησυχία για τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Οι νεκροί στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 1.000, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν ήδη καταγραφεί 20 θύματα του φονικού ιού. Ενώ, υπάρχει ο φόβος για νέο «μαύρο» ρεκόρ θανάτων σήμερα.

Χθες, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 3.038 κρούσματα ενώ την Πέμπτη καταγράφηκε ρεκόρ με 3.316. Τα κρούσματα σήμερα, όπως όλα δείχνουν θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα ή και λίγο λιγότερα, καθώς το Σαββατοκύριακο γίνονται λιγότερα test.

Πότε θα δούμε μείωση των κρουσμάτων

Όπως έχουν τονίσει πολλές φορές οι λοιμωξιολόγοι, για να δούμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή των μέτρων.

Σήμερα μάλιστα μιλώντας στο Zarpa Radio ο καθηγητής Γενετικής κ. Μανώλης Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα θα αρχίσουν να πέφτουν σύντομα και ότι στα μέσα Δεκεμβρίου μπορεί να φτάσουμε τα 300 την ημέρα:

«Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι σε τρεις εβδομάδες, μπορούμε να πάμε από τα 3.000 κρούσματα που έχουμε τώρα, στα 300 με 500. Αυτόν τον αριθμό όμως δεν θα τον δούμε στο τέλος Νοεμβρίου, αλλά θα τον δούμε δύο εβδομάδες αργότερα, δηλαδή μέσα Δεκεμβρίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανοίξουμε. Όποτε όμως αποφασίσουμε να ανοίξουμε, θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα με μέτρα ώστε να μας κρατήσει ως τον Μάρτιο. Και πρέπει να υπάρχει και ένα σύστημα υγείας που να μπορεί να υποστηρίξει τους ανθρώπους που θα το χρειαστούν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στοιχεία-σοκ για την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας - Πότε ο Ερντογάν καρατόμησε τον Αλμπαϊράκ