ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων έως τις 18 Νοεμβρίου

Πολυτεχνείο: Απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων έως τις 18 Νοεμβρίου

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου - Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων μέχρι τις 18 Νοεμβρίου - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας και το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

- διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

- διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη στους πολιτικούς αρχηγούς

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, μετά τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τα περί απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου, ακολούθησε επικοινωνία του υπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενημερώνοντάς τους ότι ότι δεν θα γίνει η πορεία και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό.

Ωστόσο, θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε κανένας διάλογος στην επικοινωνία που είχε ο υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές και ο Περισσός εμμένει στα όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας στη Βουλή κατά την αντιδικία του με τον κ. Μητσοτάκη πως «το απαγορευτικό δεν θα περάσει».

«Ντροπή και αίσχος σε όσους για μια ακόμη φορά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν ‘σιωπητήριο’ και σε όσους προσπαθούν να ‘μετατρέψουν’ την -αναγκαία για τη ζωή και την υγεία- μάσκα σε ‘φίμωτρο’» ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για τις χθεσινές ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη.

Στον αντίποδα εκτενής ήταν ο διάλογος που είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον κ. Βαρουφάκη, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο υπουργός προανήγγειλε την σύλληψη των βουλευτών του κόμματος που θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος για το κορονο-πάρτι στη Θεσσαλονίκη: Η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στους φοιτητές