ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία - Πότε θα φανεί η αποτελεσματικότητα του lockdown

Κορονοϊός: Αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία - Πότε θα φανεί η αποτελεσματικότητα του lockdown
Intime News

Για το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, στο τραπέζι έχουν πέσει σκληρότερα μέτρα για ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού

Η πιστή τήρηση των μέτρων πρέπει να εφαρμοστεί από όλους τους πολίτες διαμηνύουν κυβέρνηση και επιδημιολόγοι, προκειμένου να αποφευχθούν σκληρότερα μέτρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, «τα μέτρα χρειάζονται χρόνο, περισσότερο χρόνο από ότι τον Μάρτιο σε αυτή τη φάση».

Αναφορικά με το πότε αναμένεται να φανεί η αποτελεσματικότητα του lockdown, η καταλυτική ημερομηνία είναι στις 20 Νοεμβρίου. Τα στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη για άρση του lockdown από τον πρωθυπουργό αφορούν τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων. Παράλληλα, η κα Πελώνη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το εμβόλιο αναμένεται να έρθει στη χώρα μας στις αρχές του 2021.

Για το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, στο τραπέζι έχουν πέσει σκληρότερα μέτρα που σχετίζονται κυρίως με την κινητικότητα των πολιτών και θα αφορούν ακόμη και την αναστολή επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αλλά και περαιτέρω περιορισμό κυκλοφορίας.

Για την κυβέρνηση παραμένει στόχος το άνοιγμα της οικονομίας την περίοδο των εορτών, ωστόσο, εάν τα πράγματα πάνε καλά, η άρση του lockdown θα γίνει σταδιακά για τους επαγγελματικούς κλάδους, δεν θα ανοίξουν όλοι ταυτόχρονα. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η χθεσινή φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου «Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα», υποδηλώνοντας ότι για το επόμενο διάστημα η πανδημία μας υποχρεώνει να ακολουθούμε πολύ συγκεκριμένους κανόνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στρατός Ξηράς: «Φορτώνει» νησιά και Έβρο με τα φονικά Spike NLOS – Γιατί τα… τρέμουν οι Τούρκοι