ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεκπαίδευση - Γκίκα στο Newsbomb.gr: Δεν υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης, υπήρξε ενημέρωση

Τηλεκπαίδευση - Γκίκα στο Newsbomb.gr: Δεν υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης, υπήρξε ενημέρωση

Για τα μικροπροβλήματα που εμφανίστηκαν στην τηλεκπαίδευση το πρωί της Δευτέρας, μίλησε στο Newsbomb.gr η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Γκίκα.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αυτή την φορά δεν αφορούσαν την Webex ούτε τις αντοχές του συστήματος, αλλά στο γεγονός πως έπρεπε να υλοποιηθεί μία αναβάθμιση του συστήματος η οποία επηρέαζε και το link σύνδεσης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το πρωί της Δευτέρας μαθητές και εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να συνδεθούν με νέο σύνδεσμο ο οποίος άλλαξε προκειμένου να το σύστημα να «αντέξει» την είσοδο περισσοτέρων παιδιών. Όπως λέει η κυρία Γκίκα στο Newsbomb.gr «τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είχαν ενημερωθεί μέσω e-mail από το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο είναι λογικό κάποια παιδιά να μην είχαν δει αυτό το e-mail λόγω της ώρας και μέρας που εστάλη».

Η Αναστασία Γκίκα, γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά για ποιο λόγο το e-mail εστάλη Κυριακή βράδυ, η γγ του υπουργείου Παιδείας σημειώνει πως ήταν μία έκτακτη κατάσταση μετά τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν και ως εκ τούτου μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εστάλησαν και οι απαραίτητες ειδοποιήσεις.

Ωστόσο όπως η ίδια σημειώνει, τα παιδιά πολύ γρήγορα ενημέρωσαν το ένα το άλλο, ήλεγξαν τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τους και συνδέθηκαν χωρίς να χαθεί χρόνος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Κωδικός «Χριστούγεννα»: Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα – Όλα τα σενάρια