ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Φλέγεται» από τα κρούσματα η Βόρεια Ελλάδα - Τα νέα μέτρα που έρχονται

Κορονοϊός: «Φλέγεται» από τα κρούσματα η Βόρεια Ελλάδα - Τα νέα μέτρα που έρχονται

Κλείσιμο συνόρων στη Βόρεια Ελλάδα καθώς και πιο αυστηρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων

«Φλέγεται» για περισσότερο από μια εβδομάδα, από την πανδημία του κορονοϊού η Βόρεια Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 3.209 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη (18/11), σχεδόν το 1/3 και συγκεκριμένα τα 905, εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο υπάρχει και σε άλλες περιοχές όπως η Πέλλα, τα Γρεβενά, η Δράμα, η Φλώρινα, η Πιερία και Έβρος, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Ο καθηγητής, κ. Τσιόδρας μου έστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή (ανά 100.000 κατοίκους. Όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά στο κόκκινο. Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να τονίσω ιδιαιτέρως τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τη Χαλκιδική και τον Έβρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την σημερινή ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα αρνητικά επιδημιολογικά στοιχεία στην Βόρεια Ελλάδα που δεν φαίνεται να έχουν κάμψη αλλά αντιθέτως παρουσιάζουν αύξηση έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για αύριο Πέμπτη (19/11), με την συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσίοδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει νέα μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού, καθώς στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα. Τα νέα μέτρα σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν πολύ αυστηρότερους ελέγχους, ενώ αν παραστεί ανάγκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί και κλείσιμο των συνόρων.

Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία - 20 εθελόντριες νοσηλεύτριες

Περισσότερες από 20 ειδικευμένες νοσηλεύτριες έρχονται εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και ΑΧΕΠΑ.

Απόψε φτάνουν στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο και αύριο το πρωί θα αρχίζουν να εργάζονται σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου», όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19. Είναι η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη που δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα. Αλλά πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου νοσοκομείου της Κομοτηνής έρχονται εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο «Ιπποκράτειο». Αλλά και στο ΑΧΕΠΑ ενισχύεται από 6 νοσηλεύτριες που έρχονται εθελοντικά από το Αργος και έναν νοσηλευτή που έρχεται από τα Ιωάννινα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης ανέφερε ότι λόγω της δύσκολης συγκυρίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επικοινώνησε προχτές με την διοικήτρια της 7η ΥΠΕ Ελένη Μπρομπουδάκη προκειμένου να δει εάν υπάρχει δυνατότητα να έρθει από το Ηράκλειο εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και έτσι οι 10 νοσηλεύτριες ξεκίνησαν σήμερα για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενισχύσουν το «Ιπποκράτειο» προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ΜΕΘ.

«Πρόκειται για έμπειρες νοσηλεύτριες οι οποίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε ΜΕΘ και σε ΜΕΘ θα συνεχίσουν να τις παρέχουν» ανέφερε ο κ .Τσαλικάκης. Πρόσθεσε δε ότι οι νοσηλεύτριες που έρχονται στη Θεσσαλονίκη έχουν εμπειρία σε ΜΕΘ ότι εκτός από τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στις Μονάδες Εντατικής θα εκπαιδεύσουν και συναδέλφους τους και ότι το πλεονέκτημα του εγχειρήματος είναι ότι έρχονται στοχευμένα. Ο κ Τσαλικάκης επισήμανε ακόμη ότι εκτός από νοσηλευτικό προσωπικό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και γιατροί και άλλο προσωπικό όπως φυσιοθεραπευτές, βοηθοί ακτινολόγου και άλλοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Το ανησυχητικό μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα για την πανδημία