ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο σχέδιο: Μεταφέρουν με τρένα ασθενείς με κορονοϊό από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Έκτακτο σχέδιο: Μεταφέρουν με τρένα ασθενείς με κορονοϊό από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα
Intime News

Oριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η οποία προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές που αναζητούν λύσεις αναφορικά με την περίθαλψη ασθενών κορονοϊού είτε με ήπια συμπτώματα είτε με σοβαρότερα.

Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που κατεγράφη την Τετάρτη στη χώρα χτυπά νέο «καμπανάκι» στους ειδικούς και την κυβέρνηση, ειδικά για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, στο τραπέζι υπάρχει σχέδιο διακομιδής ασθενών από την Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αττικής με τρένα. Η συγκεκριμένη πιθανότητα εξετάζεται προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, επιβεβαιώθηκαν, από την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, 3.209 νέες μολύνσεις, 60 θάνατοι ασθενών με κορονοϊό, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν στους 480, γεγονός που ανησυχεί εντόνως.

Στο «κόκκινο» βρέθηκε η Θεσσαλονίκη που κατέγραψε 905 κρούσματα, με την Αττική να ακολουθεί με 564, 207 στη Λάρισα και 166 στην Πέλλα.

Όπως δήλωσε άλλωστε, ο υπουργός Υγείας την Τετάρτη «όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο "κόκκινο"», ενώ το μήνυμα του λοιμωξιολόγου κ. Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία της πανδημίας στα βόρεια ήταν ιδιαιτέρως ανησυχητικό.

Το μήνυμα του κ. Τσιόδρα μετέφερε ο κ. Κικίλιας, «Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να τονίσω ιδιαιτέρως τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τη Χαλκιδική και τον Έβρο».

Τα λύματα κρούουν των κώδωνα του κινδύνου

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης είναι αυξημένο, αλλά αυξάνεται με επιβραδυντικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τις καταγραφές της διεπιστημονικής ομάδας ερευνητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η πόλη μπήκε νωρίτερα σε καραντίνα, συμπληρώνοντας ήδη δύο βδομάδες σε καθεστώς lockdown.

Οι μετρήσεις αυτής της βδομάδας από ΑΠΘ και την ΕΥΑΘ (μέχρι και την Τρίτη 17.11) δείχνουν ότι είναι μιάμιση φορά πάνω από τις μετρήσεις της προηγούμενης βδομάδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι